Heracles Almelo heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Ajax met 2-1 verloren. Door twee doelpunten van Arkadiusz Milik kwam Ajax op voorsprong. In de slotfase scoorde Wout Weghorst tegen, maar werd Heracles te laat wakker om er nog iets uit te kunnen halen.

De start was dramatisch in de ArenA. Al in de eerste minuut kwam Heracles op achterstand. Bart Schenkeveld liet zich makkelijk weg zetten door Milik en de spits scoorde diagonaal de 1-0 voor Ajax. Daarna kregen beide ploegen kansen en voetbalde Heracles aardig mee. Lasse Schone raakte namens Ajax nog de paal. Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers alsnog op een 2-0 voorsprong. Opnieuw was het spits Milik die raak schoot.

In het begin van de tweede helft kwam er opnieuw een grote kans voor Lasse Schone namens Ajax. De Deen trof opnieuw de paal na een schot. Aan de andere kant was het Thomas Bruns die een enorme kans kreeg in vrije positie. De middenvelder schoot echter niet venijnig op het doel van Cillissen die redde. Daarna bleef de wedstrijd rommelig en van een matig niveau. Heracles probeerde het beste er van te maken en kwam in de slotfase van de wedstrijd zelfs terug tot 2-1. Wout Weghorst kopte knap raak. Heracles leek daarna te laat wakker te zijn geworden. Het kreeg nog enkele goede kansen en corners, maar 2-1 bleef de eindstand in de ArenA.

Foto: NOS / Pro Shots

Sponsoren

Reacties (61)

Reageer nu!