Komende zondag staat de eerste derby van het seizoen op het programma. Heracles ontvangt buurman FC Twente in het Polman Stadion. “Natuurlijk is de derby een speciale wedstrijd”, aldus trainer John Stegeman.

Voor Heracles is het zaak om spoedig de punten te gaan pakken. De ploeg van trainer John Stegeman, die de rest van het seizoen hoofdtrainer is, kroop afgelopen weekend in de ArenA eindelijk eens uit zijn schulp door met lef en passie de wedstrijd aan te gaan. Het leverde in de slotfase nog zelfs bijna een punt op tegen Ajax. Zondag tegen FC Twente is het resultaat het allerbelangrijkste. “Daar gaan we zondag tegen FC Twente voor. We zijn bezig ons eigen spel verder te ontwikkelen daarbij uiteraard ook kijkend naar de tegenstander. Maar zoiets gaat stap voor stap. We zullen niet meteen een hele wedstrijd kunnen domineren. Dat is niet reëel. Ik vind FC Twente een uitstekende ploeg, maar we kunnen het ze moeilijk maken.” aldus de oefenmeester. Stegeman mist tegen FC Twente een viertal geblesseerden. Denni Avdic (knie), Dario Vujicevic (voet), Bram Castro (jukbeen) en Rick Hemmink (knie) zijn er niet bij.

Tegenstander FC Twente draait nog niet erg soepel dit seizoen. Afgelopen weekend pakte de ploeg van trainer Alfred Schreuder pas de eerste drie punten thuis tegen Go Ahead Eagles. De vier competitiewedstrijden daarvoor eindigden allemaal in een gelijkspel. Trainer Schreuder benadrukt dat het zondag aan zijn ploeg ligt wat het resultaat zal worden: “Zondag moeten we uitstralen dat we weer willen winnen. Het ligt vooral aan ons wat het resultaat wordt, hoe wij met de omstandigheden omgaan.” De oefenmeester mist Kasper Kusk (knie) en Renato Tapia (enkel) door blessures komende zondag.

Laten we zondag met z’n allen als twaalfde man achter Heracles gaan staan om samen er een goed resultaat eraan over te houden! De derby staat zondagmiddag om 12:30 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

 

Sponsoren

Reacties (44)

Reageer nu!