Heracles heeft het hele seizoen nog geen punt gepakt. De Almeloërs, voorheen geroemd om een kolkend stadion, het “tikkie-takkie” voetbal en de uitstekende vorm van het opleiden van spelers, lijkt op het moment degradatiekandidaat nummer 1.

Nadat een aantal weken Jan de Jonge ontslagen werd, lijkt een ommekeer nog heel ver weg. Momenteel speelt de ploeg zonder vertrouwen, zonder flair en misschien wel het meest belangrijke: zonder vertrouwd systeem. Nog nooit werd een lange bal zo vaak gehanteerd als de laatste wedstrijden en nog nooit zijn er zo weinig voorzetten gegeven (en dat terwijl er toch een lange, kopsterke spits voorin staat).

De stress lijk in ieder geval toe te slaan in het team van John Stegeman “Het is moeilijk aan te geven in hoeverre de stand op de ranglijst tijdens een wedstrijd meespeelt, maar het is niet ondenkbaar dat er na de 1-2 iets knapt. Dat er iets insluipt van ‘nee, toch niet weer’. Hoe dan ook, binnen een minuut staat het 1-3 en dat mag simpelweg niet gebeuren.” Aldus Mark-Jan Fledderus tegenover het AD.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Zwolle op het programma. “Maar we moeten nu niet in paniekvoetbal vervallen. Onder de nieuwe trainer zijn we een nieuwe weg ingeslagen, daar moeten we aan vasthouden. Natuurlijk is het lastig om in deze situatie aan vaste patronen te werken, maar we hebben geen keus.”

Maar eerst staat de bekerwedstrijd tegen HBS op het programma. “In die wedstrijd moeten we zelfvertrouwen tanken en laten zien dat we qua spel progressie boeken. Waarbij duidelijk mag zijn dat we de tegenstander zeker niet mogen onderschatten. De volgende ronde bereiken en winnen, dat heeft momenteel prioriteit”, aldus de middenvelder.

Sponsoren

Reacties (19)

Reageer nu!