Afgelopen zaterdagavond werd een fantastische avond voor iedereen die Heracles een warm hart toedraagt. Vandaag kregen we een zeer mooi stuk ingezonden door een fanatieke supporter. Lees het hieronder!

Eindelijk!

Wat hebben we daar lang op moeten wachten. Velen waren al bang, dat het er misschien helemaal niet meer was. Waar we het over hebben? Welnu, de wisselwerking, het samen achter Heracles staan door alle geledingen. Onvoorwaardelijk, fanatieke en minder fanatieke supporters, businessclubmensen ,spelers, bestuur, medewerkers en de technische staf. Zaterdag 4 oktober werd een gedenkwaardige avond in de rijke historie van Heracles Almelo, waar alle puzzelstukjes wat betreft eenheid, strijd en fanatisme, waarmee  het terugkomen van de bekende sfeer, die jarenlang ons Polman stadion zo herkenbaar kenmerkte op z`n plaats vielen. Iets dat in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle de week ervoor al steeds meer voelbaar was alhoewel het resultaat uitbleef.

We hebben zaterdag kunnen zien dat de spelers graag hun bijdrage leveren aan de zogenaamde wisselwerking tussen spelers en supporters. Fraaie voorbeelden waren Thomas Bruns, die samen met Tannane en Te Wierik de boarding invloog,  om zijn doelpunt met de supporters te vieren. Nieuwkomer Joey Pelupessy deed in de tweede helft niet onder en deelde de euforie niet alleen met zijn familie, maar ook uitbundig  met de fanatieke fans aan de andere korte zijde.

Om als bijzondere club op het hoogste niveau iets te kunnen blijven betekenen, uitgebreid stadion of niet, zal de ingeslagen weg zoals zaterdag en masse zichtbaar, voelbaar en hoorbaar voor elke supporter toch het vervolg moeten zijn waar we allemaal voor naar het stadion komen. Heracles heeft  het gewoon nodig dat alle geledingen de rijen sluiten en gezamenlijk optrekken naar de buitenwereld. Dan pas werkt de Almelose onverzettelijkheid. We wijzen niet graag naar anderen, maar om toch even een zijsprongetje te maken naar vergelijkbare clubs met dezelfde mogelijkheden en onmogelijkheden zoals de onze, zijn Go Ahead Eagles en SC Cambuur voorbeelden, waar het ogenschijnlijk nu spectaculairder en fanatieker oogt, maar met de wetenschap dat wij in een recent verleden daar niets voor onder deden, biedt de sfeervolle avond van afgelopen zaterdag houvast voor de wederopstanding van ons zwart witte, ultieme Heracles-gevoel, zowel op als om het veld. Dat de saamhorigheid op alle fronten een lange tijd weggevloeid is door allerlei oorzaken is bij iedereen wel bekend.

Daarom aan alle geledingen binnen de club: niet jullie eigenbelang of focus moet voorop staan, maar dat van de club in zijn totaliteit: voor Almelo, de familie Heracles en de kenmerkende zwart-witte authentieke en historierijke voetbalidentiteit. Terugkijken naar het verleden en de mindere sfeer van pakweg de laatste 2 seizoenen brengt niets voor de toekomst. Kritiek leveren op de goedwillenden die op welke wijze dan ook  een concrete bijdrage leveren aan de sfeerinitiatieven draagt niet bij aan een betere sfeer. Zaterdag bleek maar weer eens dat sfeer en Heracles Almelo nog steeds samen gaan. Aan ons allen om het goede gevoel vast te blijven houden en er een passend vervolg aan te geven! Haak je aan of haak je af?

Groet,
een oudere maar nog steeds bloedfanatieke zwart witter!

Foto: RTV Oost

Sponsoren

Reacties (60)

Reageer nu!