Nico-Jan Hoogma heeft aangekondigd dat het het mes door de selectie gehaald zal worden, om de focus volledig te kunnen leggen op de “basis”. Dit is niet gecommuniceerd met de selectie, waardoor de onzekerheid binnen de spelersgroep is toegenomen.

Eerder vandaag had Hoogma dus aangekondigd de selectie naar 23 spelers terug te willen brengen om de structuur binnen de groep aan te brengen. De grote groep was een gevolg van het wegvallen van de samenwerking met Go Ahead Eagles. “Heracles wil met twee elftallen blijven meedoen aan de competities. Maar de wens is ontstaan om een kleinere groep af te splitsen zodat met zo’n 23 spelers kan worden toegewerkt naar de wedstrijd van het eerste elftal. Op deze manier kunnen de trainers gerichter werken aan het team en aan het dénken als team. Volgens Hoogma kan de kwaliteit van die training dan ook omhoog. Hij benadrukt dat de kerngroep wekelijks van samenstelling kan verschillen: Dat hangt onder meer af van blessures en schorsingen. ” Aldus de algemeen directeur tegenover de TC Tubantia.

Wout Weghorst zegt tegenover de Voetbal International dat de selectie dit nieuws via de media heeft vernomen.  “We hebben met de hele selectie een groepsapp. Iemand stuurde daarin vanochtend dat bericht door dat hij op internet gevonden had.Als de club denkt dat we daarbij gebaat zijn dan is het niet anders. Zij doen wat in hun ogen het beste is voor Heracles. We zullen er vanavond wel wat over horen.”

Het rommelt binnen Heracles. En dat is nog een understatement…

Sponsoren

Reacties (33)

Reageer nu!