Heracles Almelo heeft vanmiddag de eerste uitwedstrijd van dit seizoen in de Eredivisie gewonnen. In Deventer won Heracles met 1-3 de streekderby van Go Ahead Eagles, nadat de Eagles met tien man al vroeg verder moesten. Heracles is hierdoor van de laatste plaats af.

Voor Heracles begon de de derby slecht in de Adelaarshorst. Go Ahead zette Heracles vanaf het begin onder druk en scoorde al vroeg de 1-0. Door niet goed verdedigen van Jeroen Veldmate kon Marnix Kolder de 1-0 knap binnen koppen. Daarna bleef Go Ahead druk uitoefenen op het doel van Heracles en had Heracles zelf weinig in te brengen. Tot aan de 21e minuut. Eagles speler Deniz Turuc ging met een gestrekte been voor door op Fahd Aktaou en kreeg de rode kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis. Dit bleek het kantelpunt in de streekderby. Heracles kreeg daarna het veldoverwicht en kreeg enkele goede kansen. De grootste kans voor rust was nog voor Wout Weghorst, die op aangeven van Simon Cziommer de bal vrijstaand niet in het doel wist te werken. De ruststand was 1-0 in Deventer.

De tweede helft begon uitstekend voor de Heraclieden. Binnen twee minuten stond de 1-1 al op het scorebord. Invaller Bryan Linssen, die de geblesseerde Mark-Jan Fledderus had vervangen, torende hoog boven iedereen uit en kopte diagonaal raak. Vanaf dat moment kreeg Heracles veel kansen, maar was het met name Oussama Tannane die het vizier niet op scherp had staan deze middag. Ook Thomas Bruns, die goed speelde, wist het net niet te vinden. Toch kwam Heracles op voorsprong in Deventer na een dik uur spelen. Een inzet van Oussama Tannane werd nog gekeerd, maar de rebound van Bryan Linssen zat er wel in! In blessuretijd kon het derde doelpunt worden genoteerd. Oussama Tannane mocht alleen op keeper Van der Hart af en stelde Bryan Linssen in staat om simpel zijn derde van de middag te maken en zo een loepzuivere hattrick te maken! Heracles pakte drie belangrijke punten en is eindelijk van de laatste plaats af.

Foto: Pro Shots

Sponsoren

Reacties (92)

Reageer nu!