Heracles Almelo heeft vanavond met 1-2 verloren van PSV. De Heraclieden legden een puike partij op de mat en PSV mocht zich gelukkig prijzen dat het uiteindelijk in de laatste minuut de drie punten kon bijschrijven.

Dat Heracles deze competitie nu eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen is bekend. Zaak is om zo snel mogelijk uit deze hoek te manoeuvreren, zodat de weg naar boven ingeslagen kan worden. Vorige week werd GA Eagles opzij gezet en vandaag kwam PSV dus op bezoek. De Eindhovenaren staan fier bovenaan en konden de voorsprong van vier punten op Ajax vasthouden als er in ons Polman Stadion gewonnen werd. Agressief spel, wisselwerking met publiek, alle ingredienten die we de laatste twee jaar zijn kwijtgeraakt waren weer aanwezig tijdens deze wedstrijd! En zo hoort dat bij elke (thuis)wedstrijd!

De eerste helft was Heracles de bovenliggende partij, maar tot echte kansen leidde dit niet. De 1-0 voorsprong kwam dan ook na een blunder van doelman Zoet. Een harde zwabberbal van Tanane werd niet klem gepakt waardoor de attente Linssen de bal kon binnentikken. Helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden. Vlak voor rust was het Luuk de Jong die Telgenkamp verschalkte. 1-1 was tevens de ruststand.

Na rust kwam PSV sterker uit de kleedkamer dan in de  eerste helft. Ze kwamen meer aan aanvallen toe en de druk op het doel van Heracles werd langzaamaan groter. Toch leek het de Heraclieden te lukken om er een puntje uit te slepen. Helaas was deze gedachte te voorbarig. Een blunder van jewelste van doelman Telgenkamp leidde de 1-2 in. Een hoge bal, losgelaten door diezelfde doelman, viel voor de voeten van Rekik, die eenvoudig binnen kon tikken.

Een enorme domper op een sfeervolle en enerverende avond.. Volgende week wordt er niet gespeeld, aangezien er dan interlandvoetbal is. Op 23 november staat de uiterst belangrijke wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma.

Foto: NOS
Sponsoren

Reacties (80)

Reageer nu!