Heracles Almelo heeft zijn derde zege van het seizoen geboekt. De Heraclieden wonnen in het Polman Stadion met 3-1 van concurrent ADO Den Haag. Door deze overwinning kan Heracles weer voorzichtig naar boven kijken.

Het begin van de wedstrijd was niet best. Heracles was niet goed bij de les en ADO profiteerde daar uitstekend van in de beginfase. Na slecht verdedigende van Mike te Wierik kan uiteindelijk Matthias Gehrt de 0-1 voor de bezoekers aantekenen. Heracles bleef daarna met zichzelf worstelen en zag een bal van Mike van Duinen net over het doel worden getikt door Dennis Telgenkamp. Daarna kreeg Heracles langzamerhand wat meer grip op de wedstrijd en scoorde het na een dik half uur spelen direct uit de eerste kans. Een mooie combinatie tussen Illiass Bel Hassani en Oussama Tannane werd afgerond door laatst genoemde. Daarna leek opeens als te lukken. Een prachtige pass van Bryan Linssen zette Thomas Bruns alleen voor de keeper, die de bal beheerst achter Hansen in het doel tikte: 2-1! Nog geen paar minuten later lag de bal alweer in het net. Opnieuw was Bryan Linssen de aangever en scoorde Oussama Tannane zijn tweede. Heracles was erg effectief, want verder waren er in de eerste helft geen kansen te noteren.

In de beginfase van de tweede helft had Heracles de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien. Jeroen Veldmate kopte eerst over en Thomas Bruns zag doelman Hansen op zijn weg. De wedstrijd bleef spannend, want ook ADO kreeg zo zijn kansjes. Invaller Kevin Janssen was gevaarlijk met een schot en doelman Dennis Telgenkamp keerde een vrije trap van Roland Alberg. In de slotfase kreeg Heracles nog een kans via invaller Jaroslav Navratil, maar hij mikte naast na een rush. Het bleef 3-1 en hierdoor won Heracles deze belangrijke thuiswedstrijd.

Sponsoren

Reacties (50)

Reageer nu!