Heracles heeft vanmiddag in Utrecht zijn derde zege op rij geboekt. Tegen de plaatselijke FC won Heracles met 2-4 in de Galgenwaard en is daardoor gestegen naar plek 15 op de ranglijst! Een prachtige zondagmiddag!

De wedstrijd begon spectaculair in de Galgenwaard. Beide ploegen speelden in een hoog tempo en er waren volop kansen aan beide kanten het eerste half uur. De eerste kans was voor de thuisploeg. Doelman Dennis Telgenkamp redde knap op een inzet van Ruud Boymans. Daarna was het Heracles. Uit de eerste beste mogelijkheid kwam direct de 0-1. Een vrije trap van Linssen bereikte Veldmate die goed terug legde en via Weghorst en uiteindelijk Bruns rolde de bal in het doel. Daarna was FC Utrecht die kansen kreeg. Ruud Boymans kopte van dichtbij naast en even later kwam toch de gelijkmaker. Kristoffer Petterson verschalkte doelman Telgenkamp: 1-1. De druk nam daarna toe op het doel van Heracles, die goed weg kwamen door een gemiste penalty van Ayoub. Na het half uur ging de storm liggen. Er was nog wel een kans voor Weghorst maar die schoot recht op doelman Ruiter. Beide ploegen gingen met een 1-1 stand rusten.

De tweede helft begon uitstekend voor de Heraclieden. Binnen vijf minuten lag de 1-2 al achter doelman Ruiter van FC Utrecht. Na goed doorgaan van Tannane, kwam de bal bij Fledderus die vernietigend uithaalde: 1-2. Utrecht wist geen raad daarna met de gewijzigde tactiek van Heracles (4-4-2) en werd nauwelijks gevaarlijk. Heracles loerde op de spaarzame uitvallen en was een kwartier voor tijd uiterst effectief. Wout Weghorst werd alleen weg gestuurd en scoorde beheerst de 1-3 langs doelman Ruiter. FC Utrecht probeerde het daarna nog wel, maar scoorde pas in blessuretijd de aansluitingstreffer via Markiet. Heracles maakte hier direct korte metten mee door gelijk vanaf de aftrap de 2-4 te scoren. Bel Hassani omspeelde doelman Ruiter en besliste de wedstrijd!

Heracles staat door deze derde zege op rij nu op liefst 15 punten en staat op een vijftiende plek boven de nacompetitie plaatsen. We zijn er nog lang niet, maar deze reeks voelt uiterst lekker! Op naar FC Dordrecht thuis volgende week!

Foto: Pro Shots

Sponsoren

Reacties (78)

Reageer nu!