Heracles Almelo heeft zijn laatste competitieduel van dit jaar verloren. In Arnhem werd er met 3-0 verloren van Vitesse. De eindstand was al na 45 minuten spelen bepaald.

Heracles begon aardig aan het duel in Arnhem. John Stegeman had een taktiek met twee spitsen vooruit en Bryan Linssen op het middenveld, die Marko Vejinovic moest bewaken. Dit pakte het eerste half uur aardig uit. Vitesse werd niet echt gevaarlijk en Heracles kreeg een drietal goede kansen. Een vrije trap van Oussama Tannane moest onder lat worden weg worden gehaald door doelman Room. Daarna kreeg Illiass Bel Hassani nog een kans. Zijn schot werd gered door Room. Oussama Tannane zag daarna nog een vrije trap gekeerd zien door de uitstekend keepende doelman Room. Vitesse kwam daarna wat meer uit zijn schulp en scoorde ook direct. Betrand Traore scoorde beheerst na een goede aanval over rechts. Vitesse bleef daarna gevaarlijk en kwam nog binnen het half uur op een 2-0 voorsprong via Labyad. Het leed werd voor rust nog erger, want Traore wist zijn tweede te maken van de middag. De wedstrijd was daarmee al gespeeld.

In de tweede helft deed de thuisploeg het wat rustiger aan en kon Heracles de schade nog enigszins beperkt houden. Wel was de eerste kans voor de thuisploeg. Nadat Telgenkamp redde, schoot Koenders de bal van de doellijn. Heracles kreeg daarna nog drie 100% kansen! Oussama Tannane (2x) en Bryan Linssen vonden beiden Elroy Room op hun pad, die zijn doel knap schoon hield. De wedtrijd kakte daarna in en er gebeurde weinig noemenswaardigs meer in het Gelredome.

Goed dat het nu winterstop is voor de Almeloërs. Er zal in de winterstop nog heel wat moeten gebeuren om de tweede seizoenshelft goed voor de dag te komen en weg te blijven van de onderste plaatsen.

Foto: RTV Oost / Pro Shots

Sponsoren

Reacties (86)

Reageer nu!