Heracles Almelo speelt vrijdagavond de derby in Enschede tegen buurman FC Twente. Eerder dit seizoen werd er thuis ruim verloren in het Polman Stadion. Vrijdagavond revanche?

Heracles Almelo is de tweede seizoenshelft dramatisch begonnen. Afgelopen vrijdag werd er thuis ruim met 0-3 verloren van Excelsior. John Stegeman zegt dat iedereen daarna de knop snel heeft weten om te draaien voor de derby tegen FC Twente. De oefenmeester wil in de derby FC Twente proberen pijn te doen waar het kan. “Ik hoop dat wij ze pijn kunnen doen. We moeten zelf onze zaken goed op orde hebben, daar hebben we deze week op getraind en over gesproken.” aldus Stegeman. De oefenmeester heeft wel te maken met enkele afwezigen. Wout Weghorst en Dario Vujicevic zijn ziek en geschorst en daarnaast is ook Jeroen Veldmate ziek. Joey Pelupessy kampt nog met een hamstringblessure. De vervangers van Weghorst en Veldmate zullen vrijdagavond Schenkeveld en Avdic zijn in de Grolsch Veste.

De Enschedeërs hervatten afgelopen weekend de competitie met een uitduel bij Feyenoord. De ploeg van coach Alfred Schreuder ging met 3-1 onderuit in De Kuip, waarin het voor het eerst een nieuw systeem (5-3-2) speelde. Schreuder kan in aanloop naar de derby over een fitte selectie beschikken. Andreas Bjelland was wel ziek, maar lijkt de wedstrijd wel te halen.

De derby staat vrijdagavond om 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem.

Sponsoren

Reacties (62)

Reageer nu!