AZ heeft Heracles vandaag een nieuwe nederlaag bezorgd. De zwart-witten slaagden er wéér niet in om één of drie punten te pakken.

Het is inmiddels om moedeloos van te worden. Kansen zijn er wel. Of dat nu door het sterke optreden van Heracles komt of door het zwakke optreden van AZ laten we dan maar even in het midden. Feit is wel dat het rendement veel en veel te laag is! Er wordt niet gescoord en waar dat aan ligt? Is het pech? Is het gebrek aan scherpte? Is het onkunde? Zeggen jullie het maar!

Ook verdedigend lijkt het niet op orde. Af en toe laat de verdediging steken vallen en dat wordt op EREDIVISIE niveau genadeloos afgestraft! Dat moeten we ondertussen toch wel een keer door hebben!? Het veldspel leek net als tegen FC Twente aardig, daar is weinig op aan te merken, maar de koelbloedigheid, de felheid, de absolute wil om een duel koste wat het kost te winnen, die tweede en derde bal willen hebben… Het lijkt gewoon te worden gemist! Bovendien heeft de huidige doelman vandaag ook weer laten zien wel heel erg graag ver voor zijn eigen doel te staan.

Van de elf spelers die er vandaag in het veld stonden, hebben er vier (in het verleden) aangetoond daadwerkelijk over Eredivisieniveau te beschikken. De rest, met alle respect en hoe talentvol ze ook zijn, hebben dat (nog) niet. Het lijkt me daarom ook niet eerlijk de huidige selectie verantwoordelijk te stellen voor de teleurstellende resultaten. Dat is niet nodig, we helpen er niemand (behalve onze concurrenten) mee. Het lijkt me bovendien helemaal niet nodig met vingers te wijzen, want iedere supporter heeft dit sinds de komst en het afbraakvoetbal van Jan de Jonge aan zien komen en weet dat dat veel te lang is blijven aanmodderen.

Daar veranderd een trainerswissel vrij weinig aan, waarbij wel gezegd mag worden dat het qua veldspel in de uitwedstrijden wel beter is geworden. Bestuur: jullie hebben ten onrechte besloten om  de benodigde versterkingen NIET te halen, dit hadden onze concurrenten wel. Met een vergroot stadion kunnen de gevolgen van degradatie niet te overzien zijn! Dat jullie dat wel even weten…

Aankomende donderdag staat de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op het programma. Op papier een tegenstander die in eigen huis te verslaan moet zijn, in werkelijkheid een zeer lastige tegenstander die erop gebrand is de drie punten mee naar Groningen te nemen. Overigens met in het achterhoofd dat ons deels kritische publiek (ook wij mogen in onze spiegel kijken) ook niet echt meehelpt in het verslaan van tegenstanders in eigen huis.

Donderdag staat een zeer belangrijke “finale” op het programma. Een “erop of eronder”-wedstrijd, die ervoor kan zorgen dat de aansluiting met de nummer 15 weer gevonden kan worden. Als ADO Den Haag thuis weet te winnen van FC Twente, de Eagles thuis weet te winnen van Excelsior en Heracles de wedstrijd tegen Groningen niet winnend afsluit, kan het gat met de “veilige zone” maar zo oplopen tot vier punten…

Dit stuk is geschreven door een supporter, die al een seizoenskaart heeft sinds het seizoen 94/95 en zijn frustraties (zoals je boven leest) niet altijd de baas is. Ik hoop van ganser harte dat we na 34 wedstrijden die tombola die de nacompetitie heet hebben weten te ontlopen.

Sponsoren

Reacties (133)

Reageer nu!