Het is een gevalletje “wie eenmaal in die hoek zit, vangt de…”  Dat is wat Heracles momenteel een beetje tegenzit. Vanavond een prima wedstrijd met strijdlust! Eindelijk! Zo hoort het mannen!

En heren scheidsrechters. Ga jullie schamen! Vier ogen hebben jullie om te zien dat de bal ruim 10 centimeter achter de doellijn is!

En dan nu een verslag over deze wedstrijd. De wedstrijd in het Polman Stadion begon voorzichtig van beide kanten. Met Simon Cziommer en aanwinst Brahim Darri in de basis probeerde Heracles het zo compact mogelijk te houden. Enkele afstandsschoten waren de enige wapenfeiten het eerste half uur. In de 38e minuut kwam Heracles op voorsprong. Wout Weghorst kopte de bal door waarna Brahim Darri na een slalom doelman Segrio Padt verschalkte: 1-0! Dit bleef ook de ruststand.

In de tweede helft ging FC Groningen wat maar druk zetten en dat leverde direct gevaar op. Michael de Leeuw schoot van dichtbij hard naast. Even later kreeg Brahim Darri een kans. Hij schoot net over. Na een dik uur spelen kwamen de bezoekers eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. De verdediging stond niet goed te dekken, waarna Michael de Leeuw simpel van dichtbij kon intikken: 1-1. De wedstrijd kon daarna alle kanten op en het was opnieuw Brahim Darri die gevaarlijk was. Hij zorgde met een venijnig schot dat doelman Segio Padt nog net redding kon brengen. Aan de andere kant was het ook oppassen geblazen. Tjaron Chery schoot rakelings naast. Een kwartier voor tijd kon er toch weer massaal gejuigd worden in het Polman Stadion. Op aangeven van Bryan Linssen kopte Wout Weghorst de bal onhoudbaar in de kruising. FC Groningen ging daarna alles of niets spelen en het bleef nog even billen knijpen. Schenkeveld kopte de bal bijna nog in eigen doel, maar twee minuten voor tijd werd het toch onterecht gelijk. Mahi zette voor toen de bal over achterlijn al was en Tjaron Chery tikte vrijstaand binnen.

Heel zuur om zo de overwinning te zien ontglippen in deze belangrijke fase in de competitie. Zondag wacht de uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II.

Sponsoren

Reacties (49)

Reageer nu!