Zaterdagavond speelt Heracles de op papier lastige uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Cambuur. Heracles trof Cambuur dit seizoen al twee maal thuis en verloor beide keren.

Heracles mag na twee thuisduels op rij weer proberen om in een uitwedstrijd punten te gaan sprokkelen. In deze fase van de competitie is elk punt zeer wenselijk aangezien ook de concurrenten onderin punten zullen blijven pakken. Vorig weekend werd er een punt gepakt tegen FC Utrecht (1-1). Jeroen Veldmate kreeg in die wedstrijd de rode kaart (2x geel) en is tegen Cambuur geschorst. Daarnaast kan John Stegeman niet beschikken over de geblesseerden Mike te Wierik (lies/buikwand), Coen Gortemaker en Rick Hemmink (beiden voet). Ramon Zomer zal zaterdagavond het hart van de verdediging vormen samen met Bart Schenkeveld. Thomas Bruns keert terug van een schorsing. John Stegeman benadrukt dat de organisatie goed moet staan om van daar uit verzorgd voetbal te spelen.

Tegenstander Cambuur staat momenteel op een keurige tiende plek op de ranglijst. De ploeg van trainer Henk de Jong laat met regelmaat fris en aanvallend voetbal zien en gaat daarin uit van eigen kracht. Afgelopen weekend ging Cambuur wel onderuit in Breda tegen NAC dat er vol op zat. Trainer Henk de Jong heeft in aanloop naar het duel tegen Heracles weinig personele problemen. Alleen de zieke Mikhail Rosheuvel (ex-Heraclied) is er niet bij zaterdagavond.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 20:45 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Foto: Cambuur.nl

Sponsoren

Reacties (101)

Reageer nu!