Heracles Almelo speelt zaterdagavond weer een belangrijk thuisduel. De Heraclieden ontvangen SC Heerenveen in het Polman Stadion. Eerder dit seizoen werd er gewonnen in Friesland: 0-1.

Het is noodzaak dat Heracles ook tegen SC Heerenveen weer punten gaat pakken. NAC won vrijdagavond al spectaculair bij FC Utrecht met 3-4 en is nu gelijk gekomen met Heracles op punten aantal. De ploeg van trainer John Stegeman moet de lijn doortrekken van afgelopen weekend toen er bij ADO met 1-3 werd gewonnen. Stegeman mist tegen Heerenveen nog Bart Schenkeveld (knie) en Mike te Wierik (nog niet wedstrijdfit na buikwand/liesoperatie). Drie punten zijn kortom weer noodzakelijk thuis tegen Heerenveen.

Tegenstander SC Heerenveen is terug te vinden op een zevende plaats op de ranglijst. De Friezen draaiden de afgelopen maanden aardig, maar verloren toch ruim van Excelsior (3-0 uit) en Ajax (1-4 thuis). Trainer Dwight Lodeweges mist in Almelo een aantal spelers. Lerin Duarte, Simon Thern zijn geblesseerd en Pele van Anholt is geschorst. Bovendien is het nog de vraag of Joey van den Berg in actie kan komen.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 19:45 uur onder leiding van scheidsrechter Mulder. Voorafgaand aan de wedstrijd zal er één minuut worden geapplaudisseerd voor de overleden Heracles-icoon Steve Mokone.

Sponsoren

Reacties (45)

Reageer nu!