Heracles heeft de wedstrijd tegen Heerenveen gisteren met 1-4 verloren. Op basis van de tweede helft terecht, alhoewel 1-4 wel heel erg geflatteerd was, aangezien de Heraclieden voor rust voor hadden moeten staan als de kansen benut werden.

Maar als telt niet in de voetballerij. Door de opvallend tegenvallende resultaten van de concurrenten (Excelsior loopt een punt uit en NAC staat inmiddels op gelijke hoogte) staat Heracles op een gedeelde zestiende plaats. Door een beter doelgemiddelde blijft Heracles wel in ieder geval nog twee weken op de zestiende plek staan.

De wedstrijd kende zoals gezegd twee gezichten. Voor rust had Heracles na met 0-1 achter gestaan te hebben moeten uitlopen tot minimaal 3-1. Bruns, die wel de 1-1 maakte had nog een aantal kansen. Hetzelfde geldt voor Denni Avdic, die de paal trof. Heerenveen bleek in de tweede helft echter wel uiterst effectief door uit vier kansen vier (!) keer te scoren.

Over twee tot drie weken volgt voor Heracles misschien al de ontknoping van het wel of niet spelen in de nacompetitie. De uitduels bij Dordrecht en NAC zijn van cruciaal belang! Inmiddels is de wedstrijd tegen FC Dordrecht al helemaal uitverkocht, dus het is te merken dat het ook ons supporters inmiddels doordrongen is dat de steun aan de spelers optimaal moet zijn om die ellendige nacompetitie te ontlopen!

Foto: NOS

Sponsoren

Reacties (56)

Reageer nu!