Heracles speelt zaterdagavond de ongelooflijk belangrijke thuiswedstrijd tegen Ajax. Met twee punten voorsprong op NAC en waarbij de Bredanaars thuis zeer waarschijnlijk een driepunter gaan pakken tegen FC Dordrecht is het absoluut noodzakelijk om een goed resultaat te behalen tegen de Amsterdammers!

Dat het allemaal moeizaam verloopt is een gegeven. Dit geldt voor Heracles, maar ook zeker voor Ajax, die er nog voor moet vechten om de tweede plaats veilig te stellen. Want ook daar is het onrustig. Vorige week liep het team van Frank de Boer nog averij op in en tegen Utrecht. En wat in Utrecht kan, dat kan in Almelo ook! Als wij er met z’n allen, van vak A t/m S, weer vol achter de spelers gaan staan, zijn wij ervan overtuigd tegen Ajax te stunten!

John Stegeman kan niet beschikken over Jeroen Veldmate en Bart Schenkeveld. Beide verdedigers zijn geblesseerd en het is de vraag wie de plek centraal achterin gaat overnemen. Tegen FC Dordrecht deed Vujicevic uitstekend, toen hij een linie naar achter werd geschoven, maar ook Mike te Wierik en Milano Koenders zijn gegadigden voor die positie. John Stegeman voorziet een moeilijke wedstrijd, maar ziet wel kansen. “Natuurlijk wordt het een lastige wedstrijd, we hebben het tegen topploegen steeds lastig gehad. Maar door een fantastische instelling en een goede uitvoering van de tactiek hebben we het die topploegen ook moeilijk gemaakt. En dat is morgen weer de bedoeling. We weten waar we voor vechten met elkaar. Ik zie elke wedstrijd kansen, ook tegen Ajax. In Amsterdam hebben we het moeilijk gehad, maar we konden het bijbenen en kregen in de slotfase zelfs nog kansen om 2-2 te maken. Als wij gedisciplineerd en vanuit de taak spelen kunnen we een heel eind komen. Zeker met het publiek erachter, dat ons altijd steunt en begrijpt waar het om gaat.”

Frank de Boer heeft Daley Sinkgraven weer terug in de selectie. De talentvolle middenvelder lag een tijdje in de lappenmand, maar is net op tijd fit voor het duel met Heracles. Samen met Klaassen, Schöne en Serero vormt het een dodelijk middenveld, waar heel kort op gezeten moet worden! Niemand die mag verzaken, anders word je weggespeeld!

De wedstrijd staat morgen onder leiding van arbiter Blom en begint om 20:45 uur.

Nogmaals: als we met de volle overtuiging de wedstrijd ingaan en met volle overgave weer voor de ouderwetse sfeer zorgen is het mogelijk om te stunten tegen Ajax! Maar dan moeten we erin geloven! Zonder angst en met het publiek erachter gaan wij er met z’n allen voor zorgen dat wij boven die nacompetitie streep blijven!

FORZA HERACLES!
Sponsoren

Reacties (27)

Reageer nu!