Heracles verloor zaterdagavond met 0-2 van Ajax in een wedstrijd waarin mogelijk een punt gepakt had kunnen worden tegen een ongeïnspireerd Ajax.

Het begin van de wedstrijd was vooral aftasten. Er gebeurde vrij weinig in het Polman Stadion. De beste kansen waren nog voor Heracles in het eerste bedrijf. Twee kopballen van Wout Weghorst en een goed schot van Brahim Darri. Toch gingen de bezoekers met een voorsprong rusten. Vlak voor het rustsignaal scoorde Kolbeinn Sigthorsson de 0-1 via een rebound na de vrije trap van Ricardo van Rhijn.

Ook na de thee kon de wedstrijd niet ontbranden. Beide ploegen waren niet bij machte om gevaar te stichten voor beide doelen en er werden veel fouten gemaakt. De bezoekers loerden op de counter en liet Heracles het initiatief. Vlak voor tijd viel de beslissende 0-2 na een individueel hoogstandje van invaller Lucas Anderson. Hij krulde de bal fraai in de kruising. De wedstrijd was definitief gespeeld. Gelukkig won NAC niet van FC Dordrecht (2-2), en blijven de ploegen nog steeds erg dichtbij elkaar onderin.

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!