We zijn in de ontknoping van de Eredivisie beland en waar iedereen zich er druk om maakt of en wanneer PSV dit jaar kampioen wordt, maken wij ons zorgen om naar één ding: Handhaving met Heracles!

En er kan morgen al een hele grote stap gezet worden! Nadat Excelsior gisteren in de blessuretijd alsnog puntverlies leed tegen SC Cambuur, kan Heracles bij een overwinning in punten gelijk komen met Excelsior en de marge met NAC behouden en misschien zelfs vergroten! Je hoort men wel eens zeggen dat je niet moet kijken naar de tegenstander, maar wat was ik blij dat Cambuur alsnog dat doelpuntje meepikte.. En wat zal ik blij zijn als NAC een nederlaag oploopt bij Ajax! Maar het gebiedt wel te zeggen: je hebt er alleen wat aan als je zelf wint!

Trainer John Stegeman zal morgen hoogstwaarschijnlijk weer met Ramon Zomer in de basis beginnen. Jeroen Veldmate en Bart Schenkeveld zijn allebei nog geblesseerd en waar Ramon Zomer tegen Ajax wegens privéomstandigheden nog verstek moest laten gaan, zal hij samen met Mike te Wierik het hart van de verdediging vormen en zal Dario Vujicevic weer doorstromen naar het middenveld. Ten koste van wie dit zal gaan, is ons echt een raadsel, dus we laten ons verassen. De training van vanmiddag zal hierover meer uitsluitsel geven.

Zwolle is de afgelopen jaren een echt angstgegner gebleken. De bekerwinnaar van vorig jaar werd in de afgelopen tien jaar niet meer verslagen. Wel met de kanttekening dat ze de laatste tien jaar ook niet in de Eredivisie speelden. Ron Jans heeft het verder eigenlijk prima voor elkaar. Met een bescheiden selectie, een bescheiden stadion, maar een team dat voor elkaar door het vuur gaat presteert het al twee jaar formidabel. Een klein beetje te vergelijken met het jaar 2009-2010, waarin wijzelf als zesde eindigden en net naast Europees voetbal grepen.

Zwolle wordt geroemd om de aanval, dus hier zal korte metten mee gemaakt moeten worden door onze verdedigers. Spelers als Saymak, Nijland, Necid, Lukoki, Thomas, Rienstra en Brama zijn allemaal handige voetballers waar heel kort opgezeten moet worden!

Nogmaals: Morgen om half 3 kunnen we een hele goede stap zetten richting handhaving! Alles zal uit de kast getrokken moeten worden om Zwolle te verslaan, maar het kan! Laten we ons daarvan doordrongen zijn!

Met het team voorop en het publiek erachter gaan wij morgen afstand nemen van de nacompetitie plaatsen!

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!