Heracles Almelo heeft gisteren op het veld van DOS ’37 de oefencampagne afgesloten met een 2-1 winst op de Griekse club FC Veria.

De eerste helft was aantrekkelijk om naar te kijken. Heracles nam direct het initiatief en wist enkele goede kansen te creëren in Vriezenveen. Er werden een paar mooie aanvallen opgezet waarbij helaas Thomas Bruns en Brahim Darri het niet konden afronden. Ook Wout Weghorst kon de doelman van de Grieken niet verschalken. In de 35e minuut was het wel raak voor de Heraclieden. De doelman van FC Veria kwam ver uit zijn doel, waardoor Ramon Zomer slim de bal in het lege doel kon koppen: 1-0.

De tweede helft was beduidend minder. Heracles liet het tempo te laag waardoor de Grieken meer in het spel kwamen. Er was nog wel een kans voor Brahim Darri, maar hij schoot voorlangs. Na een uur spelen kwamen de Grieken op gelijke hoogte. Uit de kluts stonden een paar spelers van FC Veria vrij voor de goal van Bram Castro en het was raak. Sotirios Balafas scoorde de 1-1. Het werd daarna wat grimmiger en diezelfde Sotirios Balafas moest het veld verlaten na een grove tackle.

Heracles wist uiteindelijk tegen tien man alsnog de overwinning binnen te halen. Eerst kreeg Wout Weghorst nog een uitgelezen kans. In de 84e minuut deed zijn vervanger Paul Gladon waarvoor die gehaald is, scoren! Een op maat gegeven voorzet van Thomas Bruns werd fraai tegen de touwen gekopt door Paul Gladon: 2-1.

Opstelling Heracles: Bram Castro; Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer (71.Gino Bosz), Mark-Jan Fledderus (71.Robin Gosens); Joey Pelupessy (67.Bas Sibum), Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani (71.Peter van Ooijen); Jaroslav Navratil, Wout Weghorst (71.Paul Gladon) en Brahim Darri.

Foto: Bert Letteboer / Hart voor Heracles

Sponsoren

Reacties (39)

Reageer nu!