Heracles Almelo heeft vanavond voor het eerst gewonnen van Cambuur in de Eredivisie. Het werd maar liefst 1-6 voor de Heraclieden in Leeuwarden! Tannane was ontketend en scoorde liefst vier doelpunten op rij in de eerste helft.

De wedstrijd begon aantrekkelijk in Friesland. Beide ploegen kregen in de beginfase een goede kans. Rosheuvel en Bruns wisten beide de kans niet te verzilveren. Daarna begon de one-man-show van Oussama Tannane. In de 7e minuut kneep de aanvaller naar binnen en wist de bal op het laatste moment nog te schieten. De bal leek houdbaar, maar Nienhuis was geslagen: 0-1. Naar dik twintig minuten leek Heracles al op rozen te zitten. Oussama Tannane werd licht getoucheerd in de zestien en kreeg een penalty. Hij nam hem feilloos: 0-2! Nog voor het half uur was het duel helemaal beslist. Ousssama Tannane onderschepte de bal en schoot overtuigend in het dak van het doel raak: 0-3! De avond werd echt bizar! Voor rust was het nogmaals Oussama Tannane die scoorde en hoe! Hij slalomde door de armoedige defensie en schoot prachtig raak in de kruising: 0-4! Sinds 1997 (Nickos Machlas, Vitesse) was er geen speler meer die vier doelpunten achtereen maakte. De avond kon bij de rust al niet meer stuk voor alles wat Heracles lief heeft!

Na de rust probeerde de thuisploeg er nog wat van te maken. Echter lukte er niks bij Cambuur en gingen de kansen er maar niet in. Heracles loerde op de ruimte die het kreeg en breidde de score uit na zo’n uur spelen. Wout Weghorst stuitte eerst nog op doelman Nienhuis, maar wist in de rebound raak te schieten: 0-5. Heracles kreeg daarna nog kansen via Thomas Bruns en invaller Paul Gladon om nog verder uit te lopen. Tien minuten voor tijd deed de thuisploeg dan toch nog van zich spreken. Bartholomew Ogbeche maakte de eretreffer voor Cambuur. Niet lang daarna besliste Thomas Bruns met de zesde goal voor Heracles voor de eindstand van 1-6 in Leeuwarden.

Een historische avond was het in Leeuwarden waarin Oussama Tannane de hoofdrol op zich nam. Hopelijk kunnen ze deze vorm volgende week doortrekken in de derby thuis tegen FC Twente!

Sponsoren

Reacties (63)

Reageer nu!