Heracles Almelo heeft vanavond de derby van het oosten weer eens weten te winnen. In een kolkend stadion werden de buren uit Enschede verdiend met 2-0 verslagen via doelpunten van Illiass Bel Hassani en Wout Weghorst!

Alle ingredienten voor een mooie derby waren er deze avond. Een vol vernieuwd stadion en een prima sfeer. Vanaf minuut werd duidelijk dat Heracles 90 minuten lang vol aan de bak moest tegen een scherp Twente. De bezoekers kregen in de beginfase de eerste kans, maar Heracles vocht zich daarna meer en meer in de wedstrijd en werd via Oussama Tannane steeds gevaarlijker. Het team van John Stegeman stond goed en kwam na een dik kwartier spelen op voorsprong. Illiass Bel Hassani schoot van afstand. De bal ging er in via doelman Marsman, die er bij de redding niet goed uit zag. De vreugde in het stadion was er niet minder om. Het was het startsein voor een prachtige avond. Heracles vocht voor wat het waard was en ging met een verdiende 1-0 rusten.

Ook in de tweede helft was Heracles de bovenliggende ploeg. Als ploeg werd er gespeeld en er gevochten voor elke bal. Twente moest komen maar was machteloos in Almelo. Echte kansen waren er niet te noteren voor de bezoekers. Toch bleef het door de 1-0 nog een spannende derby. Een kwartier voor tijd was de derby beslist. Een vrije trap van Mark-Jan Fledderus werd door Wout Weghorst in het doel getikt: 2-0. Heracles kreeg daarna nog twee grote kansen via Oussama Tananne en invaller Peter van Ooijen, maar het bleef 2-0. Een groot feest was het in Almelo, waar de sfeer, passie en beleving in het stadion als nooit te voren terug is!

Sponsoren

Reacties (77)

Reageer nu!