Heracles Almelo heeft de volgende ronde bereikt van het KNVB bekertoernooi. In een zinderend duel werd er pas na verlenging afstand genomen van een achttal Vitessenaren. Het werd 4-1 voor de Heraclieden.

Heracles, dat met de sterkste formatie aantrad tegen Vitesse, kreeg als eerste direct een goede kans. Thomas Bruns kopte binnen de minuut net naast. Ook Vitesse deed van zich spreken. Valeri Qazaishvili kreeg een enorme kans na een goede combinatie, maar stuitte op doelman Bram Castro. Heracles kreeg daarna nog enkele schietkansen via Oussama Tannane, Illiass Bel Hassani en Brahim Darri. Het was echter de bezoekers die op voorsprong kwam. Denys Oliinyik scoorde fraai raak in de zeventiende minuut. In het resterende deel van de eerste helft werd Heracles gevaarlijk via Oussama Tannane en kreeg Guram Kashia een kans namens Vitesse.

In het begin van de tweede helft kwam Heracles goed weg. Guram Kashia en Kevin Diks wisten doelman Bram Casco niet te passeren. Heracles bleef hierdoor in de wedstrijd. Daarna gebeurde er van alles. Ibarra, Nakamba  en Kashia kregen hun tweede gele kaart en konden inrukken. Heracles kreeg nog een penalty die werd gemist door Oussama Tannane. Daarvoor had scheidsrechter Danny Makkelie de wedstrijd gestaakt nadat trainer Peter Bosz niet naar de tribune wilde. Iedereen dacht dat er geen doelpunt meer ging vallen, maar Robin Gosens scoorde in de allerlaatste minuten dan toch nog de 1-1! Het werd verlengen en Heracles kon tegen acht man van Vitesse de winst ruim binnen halen. Oussama Tannane scoorde nu wel uit een penalty en de overige doelpunten kwamen op naam van invaller Paul Gladon en Wout Weghorst.

Op naar de volgende ronde!

Sponsoren

Reacties (40)

Reageer nu!