Als het aan ons ligt wel! Morgen staat de thuiswedstrijd tegen Heerenveen op het programma. En een thuiswedstrijd voor Heracles, lijkt tegenwoordig een garantie op spektakel! Toch??

Aan de fantastische reeks kwam afgelopen zaterdag een einde. AZ was met 3-1 te sterk, waardoor wij weer even met de beide beentjes op de grond staan. Zaak is dus om morgen weer helemaal opgeladen te zijn om Heerenveen pijn te kunnen doen. Bij een overwinning blijf je bij de top, terwijl een verlies ons naar de subtop zal doen kelderen. Wat een verschil en wat een luxe vergeleken bij vorig seizoen, toen we na evenveel wedstrijd troosteloos met nul punten onderaan stonden. Laten we daarom met zijn allen vooral genieten van deze tijd en proberen door te gaan met het in stand houden van de ongeslagen status in ons eigen stadion!

Ondanks de fantastische start kennen we inmiddels wel wat problemen. Smaakmaker Tannane is er de komende weken uit. Hij is geschorst en bovendien ongeveer zes weken niet inzetbaar, vanwege de blessure die hij opliep in de wedstrijd tegen PSV. Daarnaast vielen deze week ook Mark-Jan Fledderus en Bas Sibum met blessures uit. Eerstgenoemde viel tegen AZ met een hamstring blessure uit kan morgen misschien alweer meedoen. Niki Leferink is druk in de weer om hem fit te krijgen. Bas Sibum loopt al een tijd met een meniscus blessure. Hij gaat snel onder het mes en zal daarna tot zes weken uit de running zijn.

Het biedt mogelijkheden voor de wissel- en tribunespelers om zich te kunnen bewijzen! Want dat we kwaliteit op de bank en tribune hebben bewijzen Garcia Garcia, Gosens, Van Ooijen en Breukers wel! Naar alle waarschijnlijkheid zal in ieder geval Navratil in de basis beginnen op de plek van Tannane. Indien Fledderus toch niet kan spelen is het aannemelijk dat Gosens op zijn plek terecht komt. We gaan het morgen zien!

Heerenveen heeft een niet al te beste seizoensstart achter de rug. De Friezen staan momenteel op een teleurstellende twaalfde plaats en snakken naar de eerste uitoverwinning. Opvallend is dat zij niet veel wedstrijden verliezen. Ze verloren er maar twee van de zeven, maar wonnen er ook maar één. De enige wedstrijd die zij tot op heden wisten te winnen was van De Graafschap. Thuis waren zij tijdens de eerste competitiewedstrijd met 3-1 te sterk voor de Superboeren. Daarna volgden drie gelijke spelen (allen 1-1), een nederlaag tegen Groningen en NEC (3-1 en 2-0) en een gelijkspel tegen Vitesse (0-0).

Een gevaarlijke tegenstander dus, die in staat is om het de tegenstander heel moeilijk te maken, maar als wij er net als de voorgaande weken weer een gekkenhuis van maken, kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat de drie punten wederom in Almelo blijven! Dat moeten we met zijn allen doen! Spelers, technische staf EN de supporters!

Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Aftrap: 20:00

 

 

Sponsoren

Reacties (47)

Reageer nu!