Wie had dat gedacht? Na negen speelronden nog spelen om de eerste plek in de Eredivisie. Wij niet in ieder geval! En toch is het echt zo! Ajax komt morgen naar Almelo en zij staan samen met Feyenoord met 19 punten één punt boven ons.

En ondanks het feit dat Heracles de afgelopen tien jaar niet gewonnen heeft van Ajax, liggen er morgen zeker kansen! Dat voel je aan alles en iedereen! Alle vier thuiswedstrijden werden gewonnen en daar zaten niet de minste clubs bij. Denk aan Twente en PSV die beiden afdropen naar respectievelijk Enschede en Eindhoven.

Het resultaat is dat het stadion tot de nok toe is gevuld en de thuiswedstrijden weer als vanouds een heksenketel is! Alle kaarten waren begin deze week al uitverkocht en zo zal ruim 12.000 man ons team naar de overwinning proberen te schreeuwen! En ik zeg het maar weer. We moeten deze tijden koesteren. We weten hoe het ons vorig jaar en het jaar daarvoor verging. Dergelijke seizoenen heb je nu eenmaal mee te maken. En verliezen is niet erg, al helemaal niet van een Ajax, dat de laatste vijf jaar vier keer kampioen werd, mar wij gaan het Ajax morgen wel verdomde moeilijk maken! Daar zijn wij van overtuigd!

Heracles
John Stegeman blijft zelf nuchter onder de huidige omstandigheden. Hij voelt geen extra druk nu men ineens spreekt over een “topper”. Tegen VI laat hij weten dat dergelijke wedstrijden op details worden beslist en dat zijn mannen extra geconcentreerd moeten zijn. “Ajax is een tegenstander die normaal gesproken op elke positie meer kwaliteit heeft. Ik vind het een mooie uitdaging om daartegen een goed resultaat te halen.” Aldus de trainer.

Heracles heeft nog wel wat blessuregevallen. Tannane is nog geblesseerd en datzelfde geldt voor Dario Vujicevic. Wie er voor Tannane speelt is ons nog niet bekend. Tegen Heerenveen werden de flanken bestreken door Van Ooijen en Navratil. Van Ooijen is deze week uitgevallen met een blessure en hij zal niet meedoen, dus wellicht dat toch Darri weer op zijn plek komt te staan. Fledderus zal weer op de gebruikelijke linksback positie staan, waardoor Gosens naar de bank zal verdwijnen.

Ajax
Frank de Boer verloor met zijn team de laatste wedstrijd van PSV. Een zware tegenvaller. Ajax had al kunnen uitlopen  tot acht punten op de Eindhovenaren. Uiteindelijk bleek Pereiro het verschil te maken door twee keer te scoren. Younes scoorde voor Ajax.

Ajax kent ook wat blessuregevallen. Cillessen viel uit bij het Nederlands elftal met een rugblessure. Hij staat al wel weer op het trainingsveld, maar of hij kan meedoen is nog niet helemaal zeker. Datzelfde geldt voor Arek Milik. De Poolse spits viel tegen Schotland uit. Davy Klaassen is er wel weer bij. Hij stond enkele weken buitenspel, maar zal waarschijnlijk aan de aftrap beginnen.

De topper in Almelo staat zaterdagavond om 19:45 uur onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Vergeet niet je voorspelling in te vullen bij de HAFC.nl Manager!

Zoals gezegd zal het heel moeilijk worden, maar niets is onmogelijk! Als wij er met de twaalfde man weer vol achter gaan staan, de spelers 100% geven en het geluk een klein beetje aan onze zijde is, dan zijn wij ervan overtuigd dat we de drie punten in Almelo gaan houden!

 

Sponsoren

Reacties (59)

Reageer nu!