Heracles Almelo heeft zaterdagavond de topper tegen Ajax met 0-2 verloren. De bezoekers waren beter en wonnen door twee prachtige doelpunten. Voor Heracles betekende dit de eerste nederlaag in het vernieuwde stadion.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de bezoekers uit Amsterdam scherp en leken te weten wat er gevraagd werd in deze wedstrijd. Heracles kwam moeilijk in het spel en Ajax zat er kort op. Via een prachtige uithaal van Anwar El Ghazi kwam Ajax na zo’n kwartier spelen op voorsprong. Nog binnen het half uur stond de 0-2 op het scorebord. Nemanja Gudelj scoort eveneens prachtig raak van afstand. Verder werd Ajax nog een aantal keer gevaarlijk met schoten van afstand. Bij Heracles werd er een goal afgekeurd wegens buitenspel van Ramon Zomer.

Heracles probeerde er in de tweede helft nog wel een wedstrijd van te maken en op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Echter was Ajax zaterdagavond simpelweg te goed. De bezoekers zagen nog een vrije trap van Lasse Schone op de lat uiteen spatten. Heracles kon verder weinig meer uitrichten waardoor Ajax eenvoudig de 0-2 overwinning kon binnen slepen.

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!