Heracles Almelo heeft zaterdagavond in Zwolle een punt over gehouden aan de wedstrijd tegen PEC. Heracles kwam in het begin van de wedstrijd nog wel op voorsprong, maar zag PEC in de slotminuut van de wedstrijd nog de gelijkmaker scoren: 1-1.

De beginfase van de derby was voor PEC Zwolle dat goede kansen kreeg op de openingstreffer. Het was te danken aan Bram Castro dat PEC niet scoorde. Heracles kreeg weinig mogelijkheden, maar kwam na 17 minuten spelen wel op 0-1. Thomas Lam verzuimde een bal weg te werken waardoor Jaroslav Navratil de bal klaar kon leggen voor Wout Weghorst, die de bal simpel kon binnen schieten. Het bleef daarna over en weer gaan en Heracles ging rusten met een 0-1 voorsprong in het IJsseldelta stadion.

In de tweede helft gebeurde er veel minder in Zwolle. PEC probeerde de gelijkmaker te forceren, maar Bram Castro was een sta in de weg. Zo kon ook Lars Veldwijk de doelman van Heracles niet verschalken. Heracles loerde met name op de counter. Illiass Bel Hassani kreeg nog een goede kans, maar zijn geplaatste schot werd knap gered door Begois. In de laatste minuut van de blessuretijd werd de stand toch nog gelijk. Stef Nijland scoorde van afstand en zo werd Bram Castro toch nog gepasseerd deze avond: 1-1.

Sponsoren

Reacties (26)

Reageer nu!