Heracles Almelo krijgt een revolutionair analysesysteem in het stadion. Het Heracles stadion is “perfect” om het systeem te testen, aldus SciSports, het bedrijf dat er achterzit.

Er is namelijk met opzet gekozen voor Heracles gekozen. Ook al zit het bedrijf zelf gevestigd in Enschede. “Ik heb de stadionmanager al beloofd dat hier het beste trackingsysteem van de wereld komt, beter dan Camp Nou”, aldus Giel Brouwer van SciSports.

Zelfs match fixing kan opgespoord kan worden. “Neem een keeper, die zijn hand op het laatste moment intrekt. Dat zijn dingen die nu niet waarneembaar zijn, maar met de 3D-data wel”, verklaart hij. Algemee directeur Nico-Jan Hoogma, die het systeem maandag live aan het werk kon zien tijdens een duel van Jong Heracles met Jong Feyenoord, is optimistisch gestemd: “We willen innovatief zijn. Het stadion leent zich perfect voor dergelijke testen.” Besluit hij tegenover de TC Tubantia.

Sponsoren

Reacties (25)

Reageer nu!