Morgen speelt Heracles ongetwijfeld een hele zware wedstrijd. Feyenoord zal in Rotterdam gastheer zijn voor de wedstrijd tegen Heracles. Gaat de vechtmachine zoals we die kenden voor de wedstrijden tegen Excelsior en Utrecht weer op gang komen? Indien ja, dan hebben we een kans!

Want dat Heracles een team heeft dat tot het gaatje moet gaan, is inmiddels wel duidelijk. Wedstrijden als tegen Excelsior en Utrecht waren wedstrijden die gewonnen hadden kunnen worden (mits er een klein beetje slim en tot op het tandvlees werd gespeeld. Tegen Excelsior kom je heel goed weg met een punt en tegen Utrecht werd er in één helft vier tegentreffers geïncasseerd. Tegen tien man nota bene. Ja, dat mag tegen Feyenoord echt wel anders. Dat vind ook John Stegeman. Over de wedstrijd tegen Utrecht was hij heel duidelijk. Ik vond het tegen FC Utrecht een collectief falen in de tweede helft”, stelt Stegeman op Heracles.nl. “Iedereen deed een stapje minder na de rust. Maar onze spelers zijn heel kritisch op zichzelf. Het is gebeurd en het mag niet weer gebeuren. Als wij 100 procent zijn hebben we een prima ploeg, maar als we het met minder denken te kunnen doen blijft er weinig over.”

Maar ondanks de laatste twee mindere wedstrijden (mag het een keer) staat Heracles nog steeds op een historische vierde plaats. Ook Giovanni van Bronckhorst is onder de indruk van de Heraclieden. “Ze staan vierde en dat zegt genoeg. Het is een goed voetballende ploeg.” Feyenoord dat zelf ook in een goede vorm steekt staat twee met drie punten achter koploper Ajax en het is hen er dus ook alles aan gelegen om die pot te winnen. Hoe gaaf zou een stunt in de Kuip wel niet zijn! Dat het kan, bewezen we in 2013, toen we er met een sneaky 1-2 overwinning vandoor gingen.

Heracles heeft een vrijwel fitte selectie. Alleen Tim Breukers zal de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege pijntjes aan de hamstring. Verder is iedereen er weer bij.

De wedstrijd tegen Feyenoord staat onder leiding van Bas Nijhuis en begint morgen om 14:30 uur.

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!