We blijven het maar goed doen in de Eredivisie. We hadden voor vandaag de laatste vier wedstrijden welliswaar niet gewonnen, maar de vierde plaats is nog steeds de plek waar de Heraclieden momenteel bivakkeren.

Vandaag kwam directe concurrent Vitesse op bezoek en vandaag was de ultieme testcase van waar we nu eigenlijk precies stonden. Gingen we vandaag uitlopen en de vierde plek verstevigen of ging Vitesse en misschien Groningen over ons heen op de ranglijst. Het kon beide kanten op, aangezien Vitesse over uitstekende kwaliteiten beschikt, maar tegelijk heel onevenwichtig en wisselvallig speelt. Dat geldt niet voor Heracles, dat met iets mindere kwaliteiten, maar met een heel evenwichtig elftal door elkaar door het vuur wil gaan en zo punt na punt binnensleept. Kortom: alle ingrediënten waren aanwezig voor een lekkere voetbalmiddag.

Dat bleek uiteindelijk ook wel uit de wedstrijd. Heracles bewees thuis nog steeds ijzersterk te zijn en Vitesse bewees weer een gehaaide ploeg, dat in de snelle omschakeling kan toeslaan. Gezien de kansen kunnen we kort en stellig zeggen dat op basis daarvan Heracles de pot had moeten winnen. Maar dotten van kansen (onder andere van Bel Hassani en Te Wierik) werden gemist. Oussama Tannane scoorde wel en zorgde daarmee halverwege de tweede helft voor de 1-0. onoplettendheid zorgde er vervolgens voor dat Vitesse bijna gelijk kon maken. Eén op eén met Bram Castro miste de Vitesse spits door over te schieten.

De gelijkmaker kwam later alsnog. Balverlies van Thomas Bruns op het middenveld leidde de gelijkmaker in. Rashica was degene die de trekker overhaalde en Bram Castro wist te passeren.

Heracles was zelf nog heel dichtbij de overwinning. Mike te Wierik kon een voorzet uit een vrije trap helaas niet hard genoeg raken om het keeper Room moeilijk te maken.

Volgende week de uiterst belangrijke wedstrijd tegen wederom een concurrent. FC Groningen komt dan op bezoek en als die wedstrijd gewonnen wordt, gaan we hoe dan ook als de nummer vier de winter in. Hoe gaaf zou dat zijn!?

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!