Heracles speelt morgen wederom een uiterst belangrijke wedstrijd. In de laatste wedstrijd van dit jaar en voor de winterstop komt FC Groningen op bezoek. Groningen staat een punt verwijderd van de Almeloërs en een overwinning voor Heracles betekent een gat slaan met vier punten! Als er een manier is om fijn de winterstop in te gaan, dan is dat met een heerlijke overwinning!

Deze week stond in het teken van bekervoetbal. Nadat Heracles wederom een formidabele voetbalpot op de mat gelegd had, trok PSV uiteindelijk aan het langste eind via een late goal van Locadia. Het was dit seizoen slechts het tweede verlies in eigen stadion en dat zegt veel. De kracht die er loskomt bij spelers bij dit nieuwe stadion is ongekend. Met een ontketende Tannane en Bel Hassani voor de creativiteit, Droste en Bruns als aanjagers en Castro als rustpunt achterin: er staat momenteel een heerlijk elftal met spelers die elkaar perfect aanvullen. Dat de resultaten de laatste wedstrijden een beetje tegenvallen (drie punten uit de laatste vijf wedstrijden) nemen we met een vierde plaats voor lief! Het geeft alleen maar aan hoeveel punten Heracles heeft gepakt aan het begin van het seizoen!

Morgen komt zoals gezegd FC Groningen op bezoek. De Groningers beleven ook mooie tijden. Winst in de beker, Europees voetbal en ook nu weer een uitstekende vijfde plaats geeft aan dat Groningen weer van zich laat spreken. Heracles treft tegen Groningen tevens een oude bekende. Bryan Linssen, deze zomer verkocht aan de Groningers, heeft daar een basisplaats en zal ongetwijfeld terugkeren op het kunstgrasveld in Almelo. Een leuk weerzien met een speler die in twee seizoenen Heracles toch even 21 goals heeft gemaakt in de Eredivisie. Aan de andere kant ziet Groningen met Fledderus weer een oude bekende, die in het verleden vier seizoen lang uitkwam voor de club uit het Hoge Noorden.

De historie wijst uit dat beide clubs onderling in evenwicht zijn. Van de laatste elf thuiswedstrijden tegen Groningen wist Heracles er vier te winnen. Vijf keer gingen de Groningers er met de winst vandoor.  Vier seizoenen geleden wist Heracles voor het laatst te winnen. Vorig seizoen werd het 2-2.

De wedstrijd begint morgen om 20:45 en staat onder leiding van scheidsrechter Makkelie.

Sponsoren

Reacties (25)

Reageer nu!