Thomas Bruns is trots. De middenvelder van Heracles, die vorig jaar ondanks interesse van andere clubs bijtekende bij onze trots, zegt tegenover Fox Sports dat 2015 begon met kopzorgen, maar eindigt in hosanna.

“Ik ben nu echt van mijn vakantie aan het genieten”, zegt Bruns. “Het geeft een heel ander gevoel dan een jaar geleden, toen we in degradatiegevaar verkeerden. Dan ga je jezelf afvragen of je wel een pauze hebt verdiend. Het contrast met het heden kan bijna niet groter.”

Alleen Ajax wist tot nu toe te winnen in het Heracles Stadion. “Het vernieuwde stadion met de uitgebreide capaciteit is een belangrijke factor geweest in het huidige succes”, meent Bruns. “Er komen veel meer fans naar de thuiswedstrijden, om de twee weken zit het meestal vol. Dat geeft ons als spelers een enorme boost.” De wedstrijd van het seizoen is tot nu toe nog wel de wedstrijd thuis tegen PSV. “Ik maakte de winnende treffer, werkelijk fantastisch. Zij zaten nog in de euforie van de zege op Manchester United in de Champions League en wij wilden daar gebruik van maken. Het was een prachtige avond, met een ongekende sfeer.”

Dat Bruns overigens bijgetekend heeft wil natuurlijk niet zeggen dat hij nooit weg zal gaan. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Heracles Almelo en de keuze om te blijven is 100% de juiste gebleken. Iedere voetballer heeft echter de ambitie om ooit een stap hogerop te maken, ik ook. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Het buitenland lijkt mij fantastisch om een keer mee te maken. Het Duitse of Engelse voetbal ligt mij wel, denk ik.”

Maar zover is het nog niet. Hij wil eerst nog succes behalen met Heracles. “Onze eerste doelstelling is om 34,35 punten te behalen voor handhaving. Ik vermoed dat dat wel gaat lukken… Daarna zullen we onze doelen bij gaan stellen. De play-offs voor Europees voetbal? Daar zijn wij momenteel helemaal niet mee bezig. We staan terecht op die vierde plaats hoor, maar voor Heracles-begrippen is dit toch niet normaal? Dertig punten, nu al. Dit had toch niemand kunnen voorspellen? Ja, het is een onvergetelijk jaar geweest.”

Bron: Fox Sports

Sponsoren

Reacties (5)

Reageer nu!