De winterstop is voorbij en dat betekent dat de weekenden weer heerlijk gevuld worden met voetbal! Morgenavond staat de derby van de oosten op het programma. Heracles zal er alles aan doen om Twente (net als in het seizoen 2011-2012) aan de zegekar te binden.

En hoe anders staan beide clubs er nu voor! Heracles: op de vierde plek, in een vernieuwd stadion, kerngezond en de grootste verassing van de Eredivisie! Twente: op een troosteloze 17e plaats en al een tijd in zware financiële nood. Groter kan het contrast niet zijn in vergelijking met voorgaande jaren. Met minimaal duizend zwart-witten gaan wij morgen op pad en wij gaan de confrontatie aan met die omhooggevallen club die een aantal jaar geleden landskampioen werd en pretendeerde een topclub te zijn. De gevolgen daarvan zijn inmiddels wel duidelijk. Want zoals Hermen Finkers in zijn nieuwjaarscolumn al zei: Oranje bakte er weinig van, maar FC Twente nog veel minder.

Met alle gekheid op een stokje. De wedstrijd zal morgen loodzwaar worden. Twente wil hoe dan ook niet verliezen. Het kan het zich ook niet permitteren. Zowel op de ranglijst als voor het imago in de eigen regio zal het koste wat kost Heracles willen verslaan. Heracles treft dus een getergd Twente! Dat is 1 ding dat zeker is! En daar is maar één antwoord op: er vol op kletsen en de betere voetballers van Twente niet laten voetballen!

Heracles
John Stegeman heeft morgen de beschikking over een vrijwel fitte selectie. Het vertrek van Tananne naar Saint Étienne zullen we voelen, maar aan de andere kant: meedoen mocht hij, gezien zijn schorsing, toch al niet. En reken maar dat er spelers zijn die nu opstaan en willen vechten voor die plek. Wat dacht je van Van Ooijen, van Garcia, Navratil of van Darri, die allemaal de kwaliteiten bezitten om een volwaardige basisspeler te zijn. Wie de plek van Tananne morgen gaat bezetten is ons nog volstrekt onduidelijk. Wellicht dat de training om 16:00 hier duidelijkheid over geeft.

FC Twente
Bij FC Twente zijn vooralsnog weinig spelers vertrokken. Er is concrete interesse in Tapia en Ziyech. Beide spelers drukken fors op de nog in te krimpen begroting. Bovendien heeft laatstgenoemde het een beetje verbruikt bij de club en de fans door openlijk zijn medespelers en collega’s publiekelijk af te branden. Het middenveld Bruns, Bel Hassani en Pelupessy dienen extra waakzaam te zijn, omdat dit wel eens de laatste wedstrijd van Ziyech zou kunnen en hij daarom misschien net wat meer geeft om zijn marktwaarde op te vijzelen! Olaitan verkast naar België. Daardoor zal Oosterwijk in de spits spelen.

Zoals gezegd vertrekken we morgen met 1000 Heraclieden in 20 bussen naar Enschede. Met de juiste instelling op en om het veld kunnen wederom drie historische punten bijgeschreven worden. Twee keer winnen van Twente in één seizoen zou de kers op dit nu al geweldige geweldige seizoen zijn en dat is mogelijk! Alleen dus als zowel wij als de spelers de volle 100% geven!

De wedstrijd begint om 20:00 en wordt geleidt door scheidsrechter Blom(!).

Sponsoren

Reacties (62)

Reageer nu!