Heracles is de hervatting van de competitie zeer slecht begonnen. In de derby in Enschede tegen FC Twente werd er ruim verloren met 4-0. Het was geen moment een derby in de Grolsch Veste.

In het eerste kwartier in de derby gebeurde er weinig. Beide ploegen opereerden voorzichtig en er was weinig te genieten. De thuisploeg kwam uit het niets daarna toch op voorsprong. Hakim Ziyech ontdeed zich van Mike te Wierik en schoot op doel. Castro kon het van richting veranderde schot nog wel keren, maar was kansloos op de rebound van Chinedu Ede: 1-0. Heracles kon daarna het tij niet keren. Het was te slap, ongeinspireerd en vooral onherkenbaar in Enschede. De ploeg kon geen overwicht creëren en liep tegen zichzelf te voetballen. Na een half uur stond het al 2-0 op het scorebord. Ziyech kon zomaar door de defensie wandelen zonder dat iemand wat deed en prikte de tweede binnen. Heracles kon weinig daar tegenover stellen. Vlak voor rust kreeg het nog wel een grote kans, maar Weghorst schoot recht op doelman Marsman, die redde.

In de tweede helft probeerde John Stegeman de wedstrijd nog om te draaien met twee wissels. Paul Gladon en Peter van Ooijen kwamen binnen de lijnen. Laatst genoemde kreeg vlak na rust nog een enorme kans op de aansluitingstreffer. De invaller schoot jammerlijk over. In het vervolg van de wedstrijd was het schrijnend wat Heracles liet zien. Het probeerde wel wat maar kon totaal niet gevaarlijk worden. FC Twente was wel scherp in de uitvallen en wist via opnieuw Ede en Ter Avest zelfs naar een ruime 4-0 stand uit te lopen. Heracles leek geen schim van de eerste competitiehelft en verloor ruim van het laag geklasseerde FC Twente.

Volgende week thuis tegen De Graafschap zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden wil het een goed resultaat boeken.

Foto: Heracles.nl

Sponsoren

Reacties (52)

Reageer nu!