Heracles Almelo heeft zaterdagavond met moeite weten te winnen van De Graafschap. Het werd uiteindelijk 2-1 voor de Heraclieden, dat over geluk niet te klagen had. Brahim Darri en Thomas Bruns zorgden voor de Almelose treffers.

Heracles begon nog wel goed aan de wedstrijd en kreeg de eerste kans al in het begin via Peter van Ooijen en vanaf de start mocht beginnen op de flank. Van Ooijen schoof de bal oog-in-oog met doelman Jurjus net naast. Daarna was het De Graafschap dat een kans kreeg. Een schot van Vermeij werd ternauwernood gered door Castro. Heracles speelde niet overtuigend en kon geen vat krijgen op de wedstrijd. Bruns was nog wel gevaarlijk met een verdekt schot waar doelman Jurjus het moeilijk mee had. De bezoekers roken daarna hun kans en waren ongelukkig in de afronding. Eerst was er een schot op de paal van Tarfi, waarna Smeets namens De Graafschap de lat raakte. Heracles kwam goed weg. Tegen de verhouding in scoorde Heracles daarna zelf. Brahim Darri kapte zich vrij en schoot in de verre hoek raak.

In de tweede helft leek Heracles de zaken beter op orde te hebben en controleerde het de wedstrijd. Darri schoot hard over het doel en De Graafschap werd nog gevaarlijk via een kopbal van Van de Pavert. De bal belandde opnieuw op de paal en het was een wonder dat De Graafschap nog niet gescoord had. Een kwartier voor tijd leek Thomas Bruns de wedstrijd te beslissen. Hij krulde een vrije trap achter doelman Jurjus en zette Heracles op een 2-0 voorsprong. Vlak voor tijd werd het nog spannend. Andrew Driver scoorde de 2-1. Vlak voor tijd had Bel Hassani nog de 3-1 kunnen maken, maar hij schoot jammerlijk over. Heracles kon gelukkig weer drie punten bijschrijven. Het was niet best, maar het resultaat is in ieder geval 3 punten!

Sponsoren

Reacties (55)

Reageer nu!