Spelers van De Graafschap zijn helemaal niet belaagd zoals eerder doelman Jurjens deed vermoeden. De keeper beschuldigde enkele fans van Heracles ervan dat zij belaagd werden dor supporters.

Nico-Jan Hoogma legt tegenover de TC Tubantia uit dat de beschuldigingen van Jurjens niet waar zijn. Het is een kleine traditie geworden dat fans op het veld mogen om handtekeningen te jagen of om een potje te voetballen. Het liep mis, doordat De Graafschap niet heeft aangegeven een cooling down te willen doen. Als dat aangegeven wordt, kan daar rekening mee gehouden worden door de hekken langer dicht te laten.

“Maar er is op het veld echt helemaal niets onoirbaars gebeurd. De veiligheidsmensen van Heracles en De Graafschap hebben samen vanuit de commandopost niets waargenomen. Dat hebben we na afloop ook van de Graafschap ook begrepen Het is echt loos alarm.”

Of er nou meteen gestopt wordt met deze traditie, daar is Nico-Jan Hoogma heel duidelijk over: “Dat is juist de charme van onze club. Dat hoort bij de gemoedelijke sfeer van Heracles. Kinderen die gaan voetballen, handtekeningen proberen te krijgen of met spelers op de foto gaan. We hebben er nog nooit problemen mee gehad. En we gaan daar niks aan veranderen.”

Sponsoren

Reacties (16)

Reageer nu!