Heracles speelt morgen de belangrijke wedstrijd tegen PEC Zwolle. De Heraclieden zitten nog steeds in het spoor van nummer 3 Feyenoord en hoe gaaf zou het zijn om na 22 wedstrijden nog aan die derde plek te mogen ruiken? Feyenoord moet in de Arena tegen Ajax, dus de kans dat zij punten laten liggen is aannemelijk.

Maar dat het voor Heracles moeilijk gaat worden staat eigenlijk al vast. PEC heeft zich in de afgelopen jaren knap opgewerkt tot een stabiele middenmoter waarbij ook uitschieters tot de subtop behoorden. De bekroning was de uiteindelijke bekerwinst van twee jaar geleden. De vorige bekerfinale werd ook nog gehaald, maar die ging naar FC Groningen.

Heracles treedt morgen aan met bijna dezelfde elf spelers als tegen Willem II.  Alleen Fledderus is geschorst. Zijn plek zal waarschijnlijk ingenomen worden door Gosens. Tarik Kada kwam vorige week over van Heerenveen, maar het is nog niet duidelijk of hij meteen in de basis zal gaan starten. Het negentienjarige talent heeft wel rugnummer elf gekregen. Hiermee treedt hij in de voetsporen van Everton en Tannane, die beide een zeer respectabele staat van dienst hebben opgebouwd in het Heracles Stadion.

Zwolle heeft een lepe ploeg met een aantal spelers die zeer behoorlijk kunnen voetballen. Wout Brama, Nijland en Veldwijk zijn spelers met ervaring. Bovendien hebben laatstgenoemden een neusje voor de goal.

Daarnaast werd bekend dat Youness Mokhtar de selectie van Rons Jans per direct heeft versterkt. De oud-speler van FC Twente maakte een aantal jaar geleden furore op de velden van Zwolle, maar in Enschede mislukte hij. In de zandbak van Al-Nassr kon hij ook geen potten breken. Maar dat hij nog steeds een gevaarlijke buitenspeler is, staat vast! Het is echter onzeker of de speler dit seizoen (laat staan tegen Heracles) mee kan doen. Hij heeft dit seizoen immers al voor twee clubs gespeeld.

De wedstrijd begint om 20:45 en staat onder leiding van arbiter Van Boekel.

Sponsoren

Reacties (24)

Reageer nu!