Morgen staat de belangrijke wedstrijd tegen AZ op het programma en het zal een wedstrijd worden van uitersten. Wint Heracles deze wedstrijd, dan neemt het afstand van AZ en zou het een gat kunnen slaan met de subtop. Verliest het, dan ligt alles open en is plek 9 ook zomaar weer in zicht.

Maar AZ is in vorm! De Alkmaarders wonnen alle wedstrijden na de winterstop en hebben de jacht op Heracles geopend. Het verschil is immers nog maar vier punten en bij winst doen zij weer volledig mee om Europees voetbal. Verliezen zij, dan staat Heracles (7!) punten los van de mannen uit Alkmaar. Wat een ongelooflijke weelde en wat een geweldige prestatie van de Heraclieden. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen!

Zaak is wel om met beide benen op de grond te blijven staan. We kennen onze beperkingen en onze kwaliteiten in het elftal en het thuispubliek zal morgen wederom ontzettend belangrijk. Het nieuwe stadion is nog steeds een (bijna) onneembare veste gebleken. Alleen Ajax en PSV (in de beker) wisten hier te winnen.

Deze week was er slecht nieuws te horen over Wout Droste. De rechtsback onderging een MRI scan, omdat hij last zou hebben van een hamstring blessure. Echter: er is vrij weinig over vermeld in de media. Feit is wel dat hij sowieso tot gisteren niet meer op het veld heeft gestaan na de wedstrijd tegen PEC Zwolle,  de wedstrijd waar hij tien minuten voor tijd uitviel. Het lijkt in ieder geval raar dat Droste na een MRI scan een paar dagen later weer een wedstrijd gaat voetballen. Wie zijn plek dan gaat innemen is vooralsnog onduidelijk. Mogelijk biedt de vrijdagmiddag training (16:00) hier enige duidelijkheid over. Mark-Jan Fledderus is in ieder geval weer van de partij. Zijn schorsing zit erop, waardoor hij weer de plek van links back inneemt.

John van den Brom heeft de beschikking over een volledig fitte selectie. “Het elftal staat en dat is voor mij een vrij makkelijke situatie. We spelen weer in onze sterkste opstelling van de laatste weken.” Aldus de trainer tegenover RTV Noord Holland.

Bij AZ komt Heracles een oude bekende tegen. Ben Rienstra speelde in het verleden enkele jaren voor Heracles. “Ik heb daar vier jaar gespeeld en gewoond. Mijn schoonfamilie komt er vandaan. Dat is wel speciaal.” Rienstra heeft wel een verklaring voor de goede positie op de ranglijst: “Het is echt een team. De laatste weken doen ze het minder, maar ze zijn een team. En daarom ook moeilijk te verslaan.”

Ook John van den Brom is onder de indruk. “Ze spelen herkenbaar met altijd hetzelfde elftal. Aan de zijkanten hebben ze ‘kunstgrasvoetballers’. Jongens die weten wat er gevraagd wordt en bovenal goed kunnen voetballen en samenwerken.”

De vorige wedstrijd tegen AZ werd verloren met 3-1. Een kansloze avond, waarin vrij weinig te halen viel

Sponsoren

Reacties (39)

Reageer nu!