Heracles Almelo heeft zaterdagavond in een zeer vermakelijke wedstrijd verloren van AZ. Er viel genoeg te beleven in een aantrekkelijke wedstrijd. AZ trok aan het langste eind en won in Almelo met 3-6. Achteraf gezien een terechte overwinning voor de bezoekers.

De wedstrijd begon voor Heracles dramatisch. Al naar vier minuten was het 0-1 voor AZ. Een te riskante terugkopbal van Pelupessy zorgde voor de 0-1 van Vincent Janssen. AZ was scherp in Almelo en liet zien dat het uitstekend in vorm is. Heracles kon geen grip krijgen op de Alkmaarders en zag ze in ongeveer een half uur al uitlopen naar een 0-3 voorsprong via een penalty van Henriksen en een prachtig doelpunt van Van Overeem. Het leek een kansloze avond voor de Heraclieden in het eigen stadion. Een rare gewaarwording voor velen die dit seizoen dit niet gewend zijn. Vijf minuten voor tijd wist Thomas Bruns met een mooi afstandsschot voor de 1-3 te tekenen. Dit was ook de ruststand.

Heracles bleef in de tweede helft strijden voor een goed resultaat. Echter waren het de bezoekers die na een dik uur spelen toch weer scoorden. Een precies schot van Jahanbakhsh vloog er zo maar in. De wedstrijd leek nu echt gespeeld, maar Heracles bleef voetballen en ging op jacht naar doelpunten. En met succes! Via Fledderus en Weghorst werd het weer spannend in Almelo. Beiden zorgden dat het 3-4 werd op het scorebord en alles was nog mogelijk met nog een dik kwartier spelen. Het liep jammer genoeg anders. Tien minuten voor tijd kopte Bruns in eigen doel en vijf minuten later scoorde ex-Heraclied Rienstra de 3-6 en toen was het gebeurt.

Een zeer vermakelijke wedstrijd waar we na afloop trots mogen zijn op Heracles. Ondanks de uitslag bleef de ploeg vechten voor wat het waard was en bleef het voetballen. Forza Heracles!

Sponsoren

Reacties (48)

Reageer nu!