Eindelijk! Heerlijk! Geweldig! Wij komen even woorden tekort om de tweede helft te omschrijven. Even leek het er niet op. maar de tweede helft je rug zo rechten na een 0-1 achterstand verdient een dik compliment!

Want we mogen eindelijk weer drie punten bijschrijven. In een moeilijke periode, waarin weinig gescoord wordt en waarin Bram Castro regelmatig mag vissen, was het deze wedstrijd drie keer raak!

De eerste helft was er één om niet over naar huis te overschrijven. Het was weer inspiratieloos, zonder creativiteit en het belangrijkste: zonder vertrouwen. Met name Brahim Darri lijkt grote moeite te hebben met de kritiek die het (mogen we zeggen kritische publiek?) levert, omdat hij eigenlijk het hele seizoen al zoekende is naar de vorm. En naast de vormcrisis, straalt hij ook niet het “over mijn lijk” mentaliteit uit, waardoor irritatie en ergernis op de tribune de boventoon voert.

Ondanks de vormcrisis van de spelers, mogen we van tevoren wel even stellen dat we de lantaarndrager van de Eredivisie op bezoek krijgen. De mannen uit Friesland zijn hopeloos uit vorm en mede door de zege van De Graafschap op Roda JC nog verder in de degradatiezorgen gedrukt. Een overwinning leek voor de Friezen in de eerste helft nog wel een reëele mogelijkheid. Met rust werd er namelijk gerust met een 0-1 voorsprong en de Heraclieden op de tribunes zagen de bui alweer hangen.

Gelukkig was de tweede helft van een heel ander niveau. Eindelijk was er weer de felheid, de strijd en het team, waar we voor de winterstop zoveel van hebben gezien. De tweede ballen werden weer gewonnen, de duels werden weer vol aangegaan en als je die ingrediënten bij elkaar voegt, dan blijft Heracles gewoon een ontzettend lastige ploeg om te verslaan! De 1-1 van Weghorst viel vlak na rust. Grote kansen die volgden werden helaas niet afgemaakt, maar de 2-1 lag eerder voor de hand, dan de 1-2, waardoor het publiek er ook weer in geloven.

En uiteindelijk viel die 2-1. Robin Gosens (ingevallen voor Darri), maakte de afgevallen bal prachtig af. Dit kon niet meer misgaan! De druk van Cambuur nam wel toe, maar een counter waarin Weghorst en Garcia bij betrokken waren, zorgden voor een geweldige 3-1!

Heracles staat weer op de zesde plaats en doet weer volop mee om de strijd om Playoffs!

Sponsoren

Reacties (42)

Reageer nu!