Heracles Almelo speelt zaterdagavond opnieuw tegen een ploeg uit Friesland. De ploeg van trainer John Stegeman gaat op bezoek bij SC Heerenveen. Kunnen de Heraclieden het goede resultaat van afgelopen zondag een vervolg geven?

Heracles won eindelijk weer eens afgelopen weekend en versloeg Cambuur thuis met 3-1. Eindelijk kwam die ommekeer naar vier nederlagen en hopelijk is het vertrouwen nu weer terug en kan er mogelijk weer een goede reeks volgen. Heracles staat nu zesde en wil graag deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal. Een overwinning zou Heracles stevig in de subtop houden. Stegeman zal in Heerenveen beginnen met Robin Gosens in de basis in plaats van Brahim Darri. Gosens viel tegen Cambuur goed in en scoorde de 2-1. Verder kan Stegeman niet beschikken over Tim Breukers, Tarik Kada, Dario Vujicevic en Bas Sibum.

Tegenstander SC Heerenveen presteert bijzonder wisselvallig tot nu toe dit seizoen en we zien ze dan ook terug op een 13e plek op de ranglijst. Afgelopen weekend hielden de Friezen knap stand in Eindhoven bij PSV. Een punt werd mee terug genomen naar Heerenveen (1-1). De ploeg van trainer Foppe de Haan heeft met name veel kwaliteit in de voorhoede. Met Larsson, Slagveer, Zeneli, Te Vrede en Veerman kan er genoeg gevaar gesticht worden. Trainer De Haan is ook lovend over Heracles: “Heracles heeft met Bruns en Bel Hassani een prima middenveld. Weghorst is een lastige spits die je altijd in de gaten moet houden. Achterin staat met Zomer en Fledderus een wereld aan routine en Droste is een aardige back. Het is best een prima ploeg.” Heerenveen kan zaterdagavond niet beschikken over Joey van den Berg. Hij is geschorst. Daarnaast zijn Pele van Anholt, Luka Zahovic en Younes Namli geblesseerd.

De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion staat zaterdagavond om 18.30 uur onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!