Lekker hoor! Sinds de uitoverwinning tegen De Graafschap was het de Heraclieden niet meer gelukt om op vreemde bodem een overwinning te pakken, maar vanavond was het weer zover!

In een wedstrijd die aan beide kanten niet goed was, trok Heracles aan het langste eind. Navratil bleek uiteindelijk het goudhaantje. De Tsjech, die er dit seizoen toch al drie had inliggen, prikte er zijn vierde bij.  Een prachtige steekpass van Bel Hassani werd door Jaroslav Navratil beheerst binnengeschoten. Grappig feit is dat deze goal de eerste was in een uitwedstrijd sinds Tannane in Utrecht scoorde (4-2 verlies).

Deze 0-1 kwam voor de rust niet meer in gevaar, waardoor de boel op slot kon worden gegooid voor de tweede helft. Het feit dat Heerenveen er vrij weinig van bakte zorgde ervoor dat Heracles vrij eenvoudig overeind kon blijven en zelfs nog verder kon uitlopen. Zo hadden Wout Weghorst en Robin Gosens de kans om de score verder uit te breiden, maar deze hadden het vizier niet op scherp staan.

Heracles heeft nu 44 punten, waardoor de strijd om de Play offs weer helemaal open ligt. Op 2 april staat de thuiswedstrijd tegen  FC Utrecht op het programma. Een ongelooflijk belangrijke wedstrijd, waarin een grote stap richting het toetje van de Eredivisie gezet kan worden.

Sponsoren

Reacties (20)

Reageer nu!