Heracles Almelo heeft woensdagavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen Feyenoord. Een belangrijk punt in de eindfase van de competitie om de play-offs voor Europees voetbal veilig te stellen. Robin Gosens en Wout Weghorst scoorden namens de Heraclieden.

Heracles begon goed aan de wedstrijd tegen Feyenoord. De ploeg van trainer John Stegeman kwam na 12 minuten spelen al op voorsprong. Na een pass door het midden van Bel Hassani kwam de bal gelukkig bij Gosens, die de 1-0 raak schoot. Daarna was het met name Feyenoord dat gevaarlijk werd. Basacikoglu en Toornstra waren dichtbij de gelijkmaker. Kort voor rust werd het dan toch gelijk. Onoplettendheid in de verdediging zorgde er voor dat Kramer van dichtbij de 1-1 kon binnen schuiven.

Ook na rust was het niet lang wachten op een doelpunt. Opnieuw kwam Heracles op voorsprong. De ingevallen Van Ooijen zag zijn hoekschop binnen worden gekopt door Weghorst en daardoor stond Heracles opnieuw op voorsprong. De bezoekers gingen daarna weer op jacht naar de gelijkmaker. De wedstrijd was in de tweede helft levendig en spannend. Feyenoord kreeg een penalty na een vermeende overtreding van Te Wierik. Vejinovic ging achter de bal staan maar miste. Ook de rebound was niet aan hem besteed. Een dik kwartier voor tijd werd het toch weer gelijk. Droste ging in de fout en Elia profiteerde optimaal: 2-2. Daarna was Feyenoord nog het gevaarlijkst via Vilhena, Elia en Kuyt. Het bleef 2-2 in Almelo en daar konden beide ploegen wel tevreden mee zijn.

Heracles heeft nog steeds plek vier in het vizier waar het samen met FC Utrecht en AZ om strijd. Trainer John Stegeman moet het in de volgende wedstrijd wel doen zonder Droste en Te Wierik. Zij zijn geschorst voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Sponsoren

Reacties (52)

Reageer nu!