Iliass Bel Hassani vertrekt deze zomer vrijwel zeker bij Heracles en het liefst vertrekt hij naar de top 3 van Nederland.

Dit zegt Nico-Jan Hoogma tegenover de TC Tubantia. Naast de traditionale top 3 ziet hij wellicht AZ en Vitesse als een stap hogerop. “Voor mij is dat een kantelpunt dat clubs als Heerenveen en Groningen niet meer als een stap omhoog worden gezien.”

De aanvaller zelf zegt in het Algemeen Dagblad het volgende: “De optie in mijn contract is gelicht, maar ik heb het aanbod van de club om verder te verlengen naast me neergelegd. Ik ben altijd open en eerlijk en heb gezegd dat ik graag een stap wil maken. Ik denk dan aan de top-zes van Nederland of een club in het buitenland, waar ik zeker kans heb op te spelen.”

Een overgang wordt door velen vergeleken met de overgang van Duarte twee jaar geleden, maar volgens Bel Hassani zal hij niet dezelfde fout maken. “Duarte was ‘klein’ toen hij naar Ajax ging, daar werd hij opeens groot, speelde tegen Barcelona. Er was geld, aandacht, hij werd overal herkend. Trendy clubs nodigen je uit voor feesten. Mensen willen vrienden met je worden omdat je een bekende voetballer bent. Daar moet je niet gevoelig voor zijn, want voor je het weet drink je te veel, slaap je te weinig en krijg je problemen bij je club. Dat gaat mij niet gebeuren.”

Sponsoren

Reacties (1)

Reageer nu!