Heracles Almelo heeft zondagmiddag de competitie afgesloten met een 2-1 verlies bij FC Groningen. In een matige wedstrijd waarin beide ploegen niet best speelden, trok de thuisploeg aan het langste eind in de tweede helft.

De Heraclieden werden in de Euroborg gesteund door 1000 meegereisde supporters. Die werden de eerste helft niet vermaakt in Groningen. Een laag tempo en de kansen waren zeer schaars. Heracles zorgde wel voor iets meer dreiging, maar wist geen echte kansen te creëren. Een logische 0-0 ruststand was het gevolg.

De tweede helft was beter. De thuisploeg kwam goed uit de kleedkamer en drukte Heracles naar achteren. FC Groningen werd gevaarlijk voor de goal van Castro en wist het overwicht om te zetten in een 1-0 voorsprong. Rasmus Lindgren scoorde in de 53e minuut de openingstreffer. De verdediger leek niet af te stoppen. Zo’n tien minuten later tekende de Zweed ook voor de tweede treffer en leek de wedstrijd beslist. Twintig minuten voor tijd deed Heracles nog wat terug via Illiass Bel Hassani: 2-1. Heracles probeerde het daarna nog wel, maar kreeg geen echte kansen meer.

Heracles moet komende donderdag op herhaling in Groningen. Voor de play-offs zijn beide ploegen aan elkaar gekoppeld. Eerst donderdag om 18.30 uur in Groningen en zondag de return in Almelo om 12.30 uur.

Sponsoren

Reacties (58)

Reageer nu!