Heracles Almelo heeft de volgende ronde van de play-offs gehaald. De Heraclieden wonnen uiteindelijk na verlenging dik en dik verdiend met 5-1 van FC Groningen. Zomer, Weghorst, Gladon, Darri en Pelupessy scoorden de doelpunten.

Heracles begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van John Stegeman kreeg goede kansen om in de eerste helft afstand te nemen. Darri zag een vrije schietkans gekeerd worden door de uitstekend keepende Padt. Even later zag Pelupessy zijn schot op de paal uiteenspatten. Heracles geen geluk en zag FC Groningen afwachten en loerde op de spaarzame kansjes. Voor rust waren er ook nog twee kansen voor beide teams. Weghorst kopte naast en De Leeuw zag zijn inzet gekeerd worden door Castro.

Ook in de tweede helft was er maar één ploeg die wilde voetballen en dat was Heracles. Groningen deed weinig en loerde de counter. Bruns kreeg opnieuw een kans, maar schoot naast. Het doelpunt kon toch niet uitblijven. Toch viel het doelpunt aan de andere kant na een counter scoorde Rusnak de 0-1. Het leek gedaan en Heracles was even aangeslagen. Toch ging het even later alles of niets spelen en dat werd beloond! Zomer scoorde een kleine tien minuten voor tijd de 1-1 en supersub Gladon scoorde de bevrijdende de 2-1! Heracles dwong dik verdiend de verlenging af en ging daarin door waar het mee geëindigd was. De kansen gingen er nu wel en Weghorst was het die de 3-1 achter Padt schoot. Een paar minuten later was het Darri die een goede actie afrondde: 4-1! De vreugde kon niet op toen een minuut voor het einde Pelupessy ook nog eens heel fraai de 5-1 in de kruising schoot.

Een geweldige middag waarin Heracles dik verdiend FC Groningen met 5-1 versloeg en door gaat naar de volgende ronde van de play-offs. Tot donderdagavond om 20.45 uur!

Sponsoren

Reacties (35)

Reageer nu!