Zaterdagochtend bereikte ons het nieuws vanuit Zeist dat FC Utrecht, ongeacht of het wint van Heracles, niet ingeschreven zal worden voor de Europa League.

De Domstedelingen krijgen geen licentie van de licentiecommissie, die eerder deze week ook al het advies gaf FC Twente te laten degraderen naar de Jupiler League. Het Nederlandse voetbal wordt op deze manier wederom in een negatief daglicht geplaatst.

Het gaat om een bedrag van 37.500 euro. FC Utrecht heeft inmiddels al beroep aangetekend en dit beroep zal voor 31 mei nog behandeld worden. DE KNVB wijst naar de UEFA, omdat het hier om een Europese competitie gaat. De KNVB heeft ook laten weten dat er hoe dan ook vijf clubs ingeschreven worden voor de Europa League. Met de zesde plaats achter Utrecht, de finale van de play-offs en het feit dat Utrecht ook in de bekerfinale zat, zal Heracles grote kans maken.

Maar of wij op deze manier Europa in willen?? Jan Smit is hierover in ieder geval duidelijk. “Wij winnen morgen gewoon en dan wordt dit hele issue een non-discussie!” Aldus de preses.

Sponsoren

Reacties (2)

Reageer nu!