Vandaag heeft Heracles voor het eerst in de historie Europees voetbal behaald. Een ongelooflijke prestatie van onze jongens! Heracles won in Utrecht met 0-2 door doelpunten van Bruns en Gladon. Wat een dag!

In stadion Galgenwaard duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Heracles werd gesteund door 1000 fans en wist wat het te doen stond: scoren! De Heraclieden kwamen in de beginfase goed weg. Een kopbal van Janssen werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna was het Heracles dat op gang kwam. Eerst een schot van Bel Hassani dat naast ging en Weghorst ging via de keeper voorlangs. Daarna was het alle hens aan dek. FC Utrecht kreeg een aantal goede kansen maar Castro en de paal voorkwamen een voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede helft was direct de grote kans voor Heracles. Weghorst kon alleen af op Bednarek maar miste de handelingssnelheid om het af te ronden. Aan de andere kant was het Castro dat Heracles in de wedstrijd hield. Hij hield Ludwig van het scoren. Daarna kwam Gladon in het veld en moest meer aanvallende kwaliteiten geven. Heracles ging nadrukkelijk op zoek naar het doelpunt en in de 68e minuut was het raak! Bruns schoot raak na een afvallende bal uit een hoekschop: 0-1! Het belangrijke uitdoelpunt was gemaakt. Daarna kreeg Heracles volop kansen en Utrecht wist het even niet meer. Gladon en Weghorst wisten het net niet te vinden. Ook een vrije trap van Bel Hassani werd net over het doel getikt door de doelman. Vijf minuten voor tijd ontplofte het uitvak met 1000 Heracles fans! Gladon was weer het goudhaantje. Hij ontliep de buitenspelval en scoorde koel met een lob de 0-2. Het was feest in het uitvak en de Europa League was binnen! Over en weer waren er nog goede kansen maar het bleef 0-2.

Na het eindsignaal was er een explosie van vreugde bij de spelers, staf en supporters. Heracles gaat voor het eerst in de geschiedenis Europa in en dat werd gevierd. De spelers werden uitbundige bedankt in het stadion en werden in Almelo opgewacht door duizenden supporters. Morgen is de huldiging… tot dan!

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!