Donderdagavond gaat Heracles voor het eerst in de historie aantreden in de Europa League. De tegenstander: FC Arouca uit Portugal.

De Europa gekte is inmiddels helemaal losgebarsten in Almelo. Het stadion zal (in tegenstelling tot eerdere berichtgeving) wel degelijk goed gevuld tot uitverkocht zijn en er zijn inmiddels meer dan 800 (!) Heraclieden die een ticket geboekt hebben naar het zonnige Portugal. Een goed resultaat in de thuiswedstrijd zal de ervaring voor deze Heraclieden nog mooier maken. Want wat is er nu mooier dan onder mediterraanse omstandigheden een ronde verder komen?? Maar dat is toekomstmuziek. Eerst zal er thuis een goed resultaat neergezet moeten worden! En dat zal een hels karwei worden, want de geschiedenis leert ons dat Nederlandse clubs het over het algemeen moeilijk hebben tegen Zuid Europese clubs!

Heracles
Heracles kende een vrij goede voorbereiding. De selectie is op Wout Weghorst na niet veranderd sinds dat prachtige vorige seizoen en zal aantreden in de (bijna) sterkst mogelijke opstelling. Wout Droste zal helaas door een blessure deze wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij wordt vervangen door Tim Breukers, die inmiddels weer helemaal hersteld is na een hardnekkige longontsteking en salmonella vergiftiging. Hij zal er hoe dan ook op gebrand zijn om het Wout Droste, die het zo goed deed vorig seizoen, zo moeilijk mogelijk te maken en een basisplaats willen afdwingen. En dat is precies waar het om draait. Concurrentie binnen de groep dat ervoor zorgt dat iedereen scherp is en niemand mag verzaken!

De links back positie zal worden ingenomen door Robin Gosens. Dit betekent dat Mark-Jan Fledderus op de bank zal moeten plaatsnemen. De aanvoerder van vorig seizoen werd aan het einde van de competitie al vervangen door Gosens, die met zijn snelheid ook aanvallend een absolute meerwaarde kan zijn voor de ploeg.

Het verdedigingsduo zal bestaan uit Te Wierik en Zomer. Onveranderd ten opzichte van vorig seizoen en als zij datzelfde niveau weten te halen, dan hebben wij een prima verdediging. Bovendien klopt Justin Hoogma nadrukkelijk op de deur, dus een vervanger van een van deze verdedigers zit al op de bank.

Op het middenveld Bel Hassani (nog steeds onder contract) Bruns en Pelupessy. Afgelopen seizoen hebben zij bewezen een perfecte combinatie van creativiteit, inzet en balans te zijn. Het elftal zal gecompleteerd worden door Darri, Gladon en Kuwas. Eerstgenoemde lijkt de voorkeur te krijgen boven Navratil, die vorig seizoen vaker de voorkeur kreeg na een vormdip van de kleine dribbelaar. Gladon is momenteel de enige spits en voor Kuwas, overgekomen vanuit Rotterdam, zijn hoge verwachtingen. Fysiek sterk, snel, een goede actie en weet voor zichzelf en voor anderen kansen te creëren. Laten we hopen dat dat er tegen de Portugezen ook uit komt!

FC Arouca
FC Arouca is net als Heracles een debutant in de Europa League. De club met het piepkleine stadion (5000 toeschouwers) eindigde in de Portugese competitie op een keurige vijfde plaats. Achter Benfica, Sporting, Porto en Braga. Des te knapper is de prestatie, als je je realiseert dat deze club drie jaar geleden nog uitkwam in de Segunda Liga, de Portugese “Jupiler League”.

Wat met name opvalt aan de stand van vorig seizoen is dat zij in totaal maar zes keer verloren hebben. Maar liefst vijftien keer werd er gelijkgespeeld en dertien keer werd er gewonnen. Het doelsaldo van 47:38 geeft al aan dat het een ploeg is dat (in ieder geval vorig seizoen) weinig tegendoelpunten incasseert.

Wat nog meer opvalt zijn het aantal Brazilianen dat de club kent. Er staan maar liefst elf (!) Brazilianen op de loonlijst.

Supporters: Laat het morgen een heksenketel zijn! Spelers: laat die Portugezen met een nederlaag het vliegtuig weer instappen, incasseer geen tegengoals en zorg voor voldoende houvast om het in Arouca af te maken!

Het geloof bij ons is er! Laten we ervoor zorgen dat we na morgen en volgende week donderdag weer een stukje geschiedenis kunnen toevoegen aan onze lange historie, die onze club al rijk is!

Aanvang: 28 juli, 18:45
Polman Stadion

 

Sponsoren

Reacties (138)

Reageer nu!