Donderdagavond staat de ultieme uitwedstrijd op het programma. Voor het eerst in de historie zal Heracles uitkomen in een Europese uitwedstrijd!

En we hadden het slechter kunnen treffen! In een zonovergoten Portugal en tegen een tegenstander, waar Heracles (in ieder geval in de thuiswedstrijd) de bovenliggende partij was. Dat laatste is nog een understatement. Beter gezegd: het is nog een wonder dat de Portugezen in leven zijn na alle kansen die er gemist zijn in de thuiswedstrijd.

Het is ongelooflijk moeilijk te voorspellen hoe de uitwedstrijd zal zijn. Dat de Portugezen Heracles zullen laten komen staat vast. Zij hoeven niet meer en met een uitgoal op zak zijn zij met een 0-0 gelijkspel zeker van de volgende ronde. Maar Heracles lijkt de schwung van vorig seizoen niet te zijn kwijtgeraakt. Oké, de kansen werden dan niet verzilverd, maar het spel bracht voldoende perspectief op een kans om deze ronde te overleven. Wanneer men dezelfde pot op de mat kan leggen als het deed in de thuiswedstrijd, dan moet het mogelijk zijn om de Portugezen te verslaan! Als het maar met verstand speelt en zich niet laat afleiden door de Europese gekte die is ontstaan in Almelo.

De omstandigheden zijn nu anders! Het kunstgras is er niet en er wordt gevoetbald in een sauna, alhoewel de weergoden Heracles vooralsnog gunstig gezind lijken te zijn. Waar de thermometer in Arouca nu op 35 graden piekt, lijkt het donderdag aangenamer en minder zonnig te zijn met 28 graden. Dit zou een meevaller kunnen zijn, met de nadruk op zou!

Morgen pakken wij (1 redactielid zit al in Porto) het vliegtuig om het allemaal te mogen meemaken. Een ding is nu al zeker. Deze ervaring pakt niemand ons meer af!

Wil je op de hoogte blijven van de gebeurtenissen in Porto en Arouca? Like dan onze Facebookpagina. Daar streamen wij regelmatig (live) videofeeds van de gebeurtenissen!

Sponsoren

Reacties (102)

Reageer nu!